İki Sandıkta Oy Kullanınca Yakayı Ele Verdi

Gaziantep'te Celal Doğan Ortaokulu'nda bir sandık görevlisinin iki farklı sandıkta oy kullandığı tespit edildi. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

Türkiye genelinde oy verme işlemlerinin devam ettiği esnada, Gaziantep'ten de sahte oy kullanıldığına dair ihbarlar alınıyor. Bunlardan biri de Celal Doğan Ortaokulu'nda AK Parti'nin sandık görevlilerinden olduğu öğrenilen Z.B. isimli kişi oldu.

HEM KENDİ SANDIĞINDA, HEM DE GÖREVLİ OLDUĞU SANDIKTA OY KULLANDI

İddialara göre, Z.B. Gaziantep'te sabah saatlerinde hem kendi sandığı olan 3373 nolu sandıkta hem de görevli olduğu 3371 nolu sandıkta oy kullandı.

Olayın tespit edilmesi üzerine sandık kurulu tarafından konu hakkında tutanak tutuldu. Tutanakta Z.B.'nin mükerrer oy kullandığı belirtildi.

AK PARTİLİLERLE MHP'LİLER ARASINDA KAVGA ÇIKTI

Gaziantep'te bir olay daha yaşandı. AK Partililerin sahte oy kullandırdığını ileri sürenMHP'liler müdahale edince kavga çıktı. Polis, kavga eden iki gruba, biber gazıyla müdahale etti.

Hacı Sani Konukoğlu Lisesi'nde seçim listesine sonradan eklendiği iddia edilen 6 kişinin oy kullanacağı söylentileri iki parti arasında tartışmaya yol açtı. İkamet adreslerinde oturmadıkları iddia edilen 6 kişinin oy kullanmasına engel olmak isteyen MHP'liler ile AK Partililer sandık başında tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşünce okula çok sayıda polis sevk edildi. Okula gelen polis, kavga eden iki gruba, okul koridorunda biber gazı ile müdahale etti.

Biber gazı müdahalesinin ardından okul dışına çıkan MHP'liler, 1121 numaralı sandıkta 6 kişinin sahte oy kullandığını iddia etti.

Bakmadan Geçme