İki fuar birden ziyaretçilerine merhaba diyecek

Anatolia Grup tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı ile bir ilk olan Van Kadın Giyim Festivali 25 Şubat Cuma günü ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Burhan Ergin

Anatolia Organizasyon tarafından bu yıl 25 Şubat – 6 Mart 2022 tarihleri arasında yedincisi düzenlenen 7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı ve Van Kadın Giyim Festivali Fuarının hazırlıkları tamamlandı. Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Anatolia Grup Organizasyon Yetkilisi Özgür Can Çelik, “Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarımıza modayı da ekledik. Fuarımızın birinci kısmında 81 ilden gelen lezzetler bu fuarda Vanlılarla buluşacak. Karadeniz’in peynirlerinden, Ege’nin zeytinlerine, Çankırı tuzundan Isparta’nın gül ürünlerine varana kadar 81 ilden gelen lezzetler burada Vanlılarla buluşuyor. Fuarımızın ikinci kısmında ise moda ve el sanatları var. Daha çok kadınlara hitap edebilmek için moda kısmında, hem tesettür giyimle hem de tesettürsüz giyimle ilgili çok güzel firmalarımız geliyor” dedi.

“Güçlerimizi birleştirdik”

Tanıtım toplantısında söz alan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van’da bulunan fuar organizatörleriyle birlikte bundan sonra İpekyolu A.Ş. adı altında hizmet vereceklerini belirterek, “Bundan sonraki sürecin hem fuarcılık sektörü hem de ilimiz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki fuarı Anatolia Grup organize edecek. Güçlerimizi birleştirerek, bundan sonra tüm fuarları bir çatı altında birleştirip yapacağız. Bundan sonraki süreçte tek firma adı altında fuarlarımızı organize edeceğiz. Ajans Asya Fuarcılık, Anatolia Grup Fuarcılık olarak güçlerimizi, sinerjimizi birleştirip, daha üst seviyelere taşımak için güç birliği yaptık. Bu kararın da ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki Yöresel Ürünler Fuarı’nı yaptıktan sonra İpekyolu A.Ş. hakkında detaylı bir sunum yapacağız. 2009 yılında bu yola çıkarken, biz çadırlarda fuarlar yapıyorduk ve Van’ın dışında sesimizi pek duyuramıyorduk. Artık tüm Türkiye’ye sesimizi duyuruyoruz. Van fuarları artık Türkiye’de ses getiren, bilinen, tanınan ve beklenen fuarlar haline geldi. Bu noktada durmamamız gerekiyor. Bu işi daha da büyütmemiz gerekiyor. Bunun içinde güç birliğine ihtiyaç olduğuna kanaat getirdik. Arkadaşlarımıza güç birliği yapmamız gerektiğini söyledim. Güç birliği yaparsak, daha güzel işler yapabileceğimizi ön gördük. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte daha profesyonel, daha özgün, hem de ekonomiye katkı sunacak, profesyonel fuarlar yaparız” diye konuştu.

“Fuarcılığı daha güçlü hale getireceğiz”

Daha sonra söz alan Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, Van’da fuar alanında çok daha iyi çalışmalar yapacaklarını kaydederek, “Önümüzdeki süreçte daha geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Yeni firmamızla ilgili daha ayrıntılı, daha güzel, daha büyük bir toplantı geçekleştireceğiz. Bu toplantıda yol haritamız ve projelerimiz hakkında bilgi vereceğiz. Artık sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da ve dünyada da büyük şirket evlilikleri gerçekleştiriliyor. Bunların sebebi artık küreselleşen büyük dünyada ufak işletmeler, KOBİ’ler tek başına büyük güçlerle mücadele edemiyorlar. Biz burada bir güç birliği yaparak, Van’daki gelişmiş olan fuarcılığı daha güçlü hale getireceğiz. Şuanda Van’daki turizm fuarı, Türkiye’de en büyük turizm fuarları arasında üçüncü sırada yer alıyor. En büyük turizm fuarı EMİTT, ikincisi Travel Türkiye İzmir, üçüncüsü ise Van’dır. Türkiye’nin en büyük üçüncü turizm fuarına sahip bir şehirden bahsediyoruz. Bu çok önemli bir olgudur. Van’da 11. kez turizm fuarı yapıyoruz. Van’daki tarım fuarı, bölgedeki tarım fuarları arasında oldukça ses getiriyor. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep bize göre tarım fuarı tarihi belirliyorlar. Bu çok önemli bir şey ve aynı tarihe çakıştırmak istemiyorlar. Yöresel ürünler fuarının şuanda en büyüğü Antalya’da YÖREX’tir,  YÖREX’ten sonra bölgenin YÖREXİ’yiz. Biz bölgenin YÖREX’i hedefiyle bu yola çıktık. Yedinci fuarımızda da bunu başardık. Bu kadar güzel projeler bir araya geldiğinde, farklı bakış açılarıyla daha kurumsal bir yapı oluşturmak için İpekyolu Fuar A.Ş.’yi bundan sonraki süreçte bütün Van’da fuarların birleştiği bir çatı fuar firması olarak değerlendireceğiz. Fuarlarımızı çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Burada basın çok önemli bir mihenk taşıdır. Ne kadar güzel işler yaparsanız yapın bunun tanıtımını doğru yapıp, bunun doğru anlatımını yapıp, medyaya taşıyamazsanız, yaptığınız işin hiçbir anlamı yok. Katılımcı getirdik, çok güzel bir fuar organize ettik ama ziyaretçi yok. O fuarın hiçbir anlamı olmaz. Siz bizlerin birinci sıradaki sektör paydaşımcımızsınız” ifadelerini kullandı.

“Fuarımızın renkli hali, biraz daha renklenecek”

25 Şubat – 6 Mart tarihlerinde düzenlenecek fuarla ilgili bilgi veren Çelik, “Yöresel Ürünler Fuarımızın bu yıl 7. yapılıyor. Van’da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Moda fuarı düzenliyoruz. Bu fuarımıza modayı da ekledik. 81 ilden gelen lezzetler bu fuarda Vanlılarla buluşacak. Fuarımızı 25 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Fuarımızın birinci bölümünde 81 ilden gelen lezzetler yer alacak. Burada Karadeniz’in peynirlerinden, Ege’nin zeytinine, Çankırı tuzundan Isparta’nın gül ürünlerine varana kadar 81 ilden gelen lezzetler burada Vanlılarla buluşuyor. Fuarımızın ikinci kısmında ise moda ve el sanatları var. Burada geçmiş yıllarda da yine moda ve el sanatları vardı. Fakat bu yıl biraz daha genişlettik. Biraz daha kadınlara hitap edebilmek için moda kısmında, hem tesettür giyimle hem de diğer farklı giyimlerle ilgili çok güzel firmalarımız geliyor. Bu firmalarımız sadece İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya fuarlarına katılıyorlardı. İlk defa bu bölgeye geliyorlar. Hem maddi hem de manevi anlamanda çok büyük çaba gösterdik sırf onlar buraya gelsin diye. Şuanda 45-50’ye yakın firma moda kısmıyla ilgili buraya gelecek. İnşallah fuarımızın renkli hali, biraz daha renklenecek. Hem lezzetli, hem keyifli, hem eğlenceli hem de modaya hitap eden bir etkinlik olacak. Geçmiş yıllarda sadece hafta sonları çocuk animasyonları yapıyorduk. Bu yıl onu da genişlettik. 10 gün boyunca her gün çocuk animasyonları olacak. Farklı animasyonlarla çocuklarımız çok güzel vakit geçirecek.  Minik sirkler de olacak. Her gün bir çocuk animasyonu düzenlenecek. Bir aile fuar alanımıza geldiği zaman hem eğlenceli, hem lezzetli hem de keyifli bir vakit geçirecekler. Her yıl olduğu gibi belli noktalarda ücretsiz servislerimiz olacak. Servislerimiz Hz. Ömer Camii mevkii Halk Eğitim Merkezi önünden saat 12.00’den, akşam saat 20.00’ye kadar her saat başı kalkacaktır. Hafta içi 2 servis, hafta sonu ise servis sayımızı 4’e çıkarmayı planlıyoruz. Hafta sonları yoğun olduğu için, ziyaretçilerimiz biraz daha rahat gelebilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme