HUZURUN BEKÇİLERİ İŞ BAŞINDA

Van'da vatandaşlar yeni yılı evlerinde veya eğlence yerlerinde kutlarken, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri 2014'e görev başında girdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nde görevli polisler memurları ile Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servis Harekat Merkezi'nde görevli sağlıkçıların mesaisi yılbaşında da son sürat devam etti. Haber Merkezi'nde görevli polis ekipleri telefonla ihbarları değerlendirerek telsizle bölge polis merkezleri ile ilgili birim ekiplerini olay yerlerine yönlendirdi. Merkezde bulunan televizyonu bile izleme imkanı bulamayan polis ekipleri, gece boyunca gelen ihbarları değerlendirdiler. Trafik kazalarına, kavgalara ve hırsızlıklara arkadaşlarını yönlendiren ekipler, 2014'e ailelerinden uzak Emniyet Müdürlüğü binasında görevlerinin başında girdiler. Meydana gelebilecek bir olumsuzluğu anında fark edebilmek için gözlerini Van Akıllı Görüntü İzleme Sistemi (VAGİS) görüntülerinden ayırmayan ekipler, bir yandan da internet üzerinden gelen ihbarları değerlendirdi.
Öte yandan, 112 Acil Servis Komuta Merkezi'nde görevli sağlık ekipleri, yeni yıla ailelerinden uzak görev yaptıkları birimde girdi. Görevliler, gün boyu yaklaşık kişi başına bin telefona usanmadan cevap verilirken, bunların yaklaşık 3'te 2'si gerçek, geri kalan ihbarlar ise asılsız ve boş açılan telefonlar.
İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, 112 Acil Servis Komuta Merkezi'ne gelerek sağlık çalışanlarının hem yeni yılını kutladı hem de moral verdi. Acar, daha sonra bir görevlinin koltuğuna oturarak gelen çağrıyı cevaplandırdı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müdür Acar, bu saatte burada 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde çalışanları ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Arkadaşlar her ne olursa olsun özveri ile çalışıyorlar. Hangi gün ve zaman olursa olsun 7/24 sat esasına göre çalışıyorlar. Bende bir arkadaşın yerine çağrı karşıladım. Her zamanki gibi vakaya en hızlı bir şekilde müdahale etmeye çalıştık. Gerçekten 112 acil sağlık hizmetleri vatandaşın tamamen sağlık yönünden iyiliğini istiyor. Ama maalesef ki bazen 112 acil sağlık hizmetlerine gereksiz aramalar olabiliyor. Biz bunları istemiyoruz. Çünkü emin olun burayı gereksiz yere meşgul eden her hangi bir kişi bir başka vatandaşın hakkına girmiş oluyor. Buda kul hakkına girilmiş oluyor. Bu net olarak söylüyorum. Çünkü acil bekleyen bir vakaya bu durumda daha geç müdahale edebiliyoruz. Bu özellikle bütün vatandaşların dikkat etmesi lazım” dedi.
Acar, daha sonra görevlilerle kısa sohbetin ardından merkezden ayrılırken, telefon başındaki görevliler ise gelen telefonlara cevap vererek görevlerini yapmaya devam ettiler.

Bakmadan Geçme