Hüseyin Çelik: BDP Kürt Partisi Değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi Van’a gelen Gaziantep Milletvekili, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti Van İl Başkanlığında gazetecilerin gündemle ilgi sorularını cevaplandırdı.

İlhan Siyahtaş

Birilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın perşembe günü Van’a yapacağı ziyaretin iptal edildiği yönünde çıkardığı dedikoduların yalan olduğunu belirten Çelik, “  Perşembe günü Başbakanımız Van’a gelerek miting yapacaktır” dedi.

Çelik,  TSK tarafından düşürülen Suriye uçağı ile ilgili yöneltilen soruya karşılık şunları söyledi:  “ Suriye halkı bizim kardeşimiz olan bir halktır. Biz Suriye halkına kucağımızı sonuna kadar açmış durumdayız. Biz bırakın komşumuz olan bir ülkenin uçağına, tavuğuna kışt demek gibi bir niyetimiz yoktur. Ama bir ülke bizim hava sahamızı ihlal ederse gereken cevabı veririz, yapılması gerekeni yaparız. Buda doğru olmuştur isabet olmuştur. Türkiye’de 600-700 bin Suriyeli bulunmaktadır. Bizim devletimizin misafir ettiklerinin yanı sıra birde kendi imkânları ile ülkemizde bulunanlar var. Suriye maalesef bir kaosun içerisindedir, bir diktatör tarafında yönetilmektedir. Yaklaşık olarak 200 bin insanda öldürülmüştür. Şuan Suriye diye bir şey kalmadı. Buda elbette bizleri olumsuz etkiliyor. Sadece Gaziantep’te 150 bin Suriyeli bulunuyor. Bu kamplarda kalanlar değil, sadece şehir merkezlerinde bulunuyorlar. Biliyorsunuz ki Kilis’e gelip kalanların sayısı, Kilis nüfusunu geçmiş durumdadır. Türkiye bu tavrı ile fedakârlık yapıyor ve bu insanların bizim başımız üstünde yerleri vardır. Bizim asıl hedefimiz o ülkenin diktatörüdür. Bizim halkla herhangi bir sorun ve sıkıntımız bulunmuyor. Suriye uçağı düşürüldükten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu Genel Kurmay Başkanını uyarıyor. Ya kardeşim sen Suriye adına mı konuşuyorsun? Sen Esad’ın sözcüsü müsün? Eğer ki tepki gösterilecekse ana muhalefet başkanının mı bunu göstermesi gerekiyor? Türkiye’nin maceraya ihtiyacı yok. Hiç kimse Türkiye’yi savaşa itemez. Nefsi müdafaa diye bir şey vardır. Bunlar bizim uçağımızı düşürdüler mi? Bizim pilotlarımızı şehit ettiler mi? Sınır ilçelerinde bizim insanlarımız bunların saçan kurşunlarından öldüler mi? Bütün bunların bir sabrı olduğu gibi bu sabrın bir sonu da vardır. Bunlar bir daha bizim hava sınırımızı ihlal ederlerse Türkiye bunun gereği olarak sorgusuz, sualsiz yapar. Herkesinde bunu çok iyi bir şekilde bilmesi gerekiyor”

Diyarbakır Nevruz alanında Abdullah Öcalan’ın mektubu ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplandıran Çelik, “Birilerinin beklentileri dışında Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’da okunan mektubu son derece ılımlı mesajlar içeren bir mektuptur. Oradaki algılanması da son derece olumlu olmuştur. . Birileri aslında bu sessizliği, birileri çatışmasızlığı, birileri bu sürecin devam etmemesini istiyor, kan dökülmesini istiyor. Her yerde söyledim, burada da belirtmek istiyorum: Şehitlerin kanı üzerinde, Kürt çocuklarının kanı üzerinde siyaset yapmak iğrençtir. Bunu yapanlar insan değil canavar olurlar. Biz haktan medet umacağız, ölümlerden medet ummayacağız. Ölümlerin olmadığı, kimsenin kimseyi dövmediği bir toplum hepimizin özlemdir. Seçime giderken bazıları huzursuzluk yaratmaya çalışıyor ama halkımız yine bunlara prim vermeyecekler”  diye konuştu.

Türkiye’nin 30 Mart seçimlerine kilitlenmiş olduğunu,  herkesin kendi kendine gelin-güvey olması ciddiye alınacak bir şey olmadığını vurgulayan Çelik BDP’nin seçim sürecinde dile getirdiği ‘özerklik ilan edeceğiz’ söylemini eleştirerek “ Ona bakarsanız bir vatandaş da çıkar caddenin ortasında kendisini İngiltere Kralı ilan eder. Bunun üzerinde çok durmak ve bunu ciddiye almak kesinlikle abesçe işgal etmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 780 bin kilometre karelik toprakları bir bütündür. Ama doğusuyla-batısıyla, Türküyle-Kürdüyle, Alevisi-Sunnisiyle bütün renklerimiz ve farklılıklarımız bizim için çok saygıdeğerdir, kimlikler bizim için çok değerlidir. Ama hiç kimsenin kendi kendine derebeylikler ilan etmesi veyahut böyle hevesler içerisinde olması Türkiye açısında, halkımız açısında pek sağlıklı bir davranış değildir. Herkesin bu konuda aklıselim düşünmesi gerekiyor. Hiç birimizin böyle maceralara ihtiyacı yoktur. Bakın Van’a, AK Parti yaptığı yatımlar ve deprem dönemindeki tavırları ile Van’ı çok iyi yerlere getirmiştir. Doğusuyla-Batısıyla Türkiye’yi bir yere getirmeye çalışan bir hükümetimiz var. Herkesinde bu konuda bizlere destek olması gerekiyor ” dedi.

Seçime giren hiçbir partinin ben mağlup olacağım diye seçime girmeyeceğini, sandıktan ne çıkacağının önemli olduğunu anlatan Çelik, “Kimse halkın iradesine ipotek koymayacak. Kavgasız, dövüşsüz ve özellikle saldırmasız bir seçim geçirmek istiyoruz. Özellikle burada arkadaşlarımıza saldırılar oldu. Burada adında Barış ve Demokrasi geçen bir parti olduğu zaman kusura bakmayın ama sizin barışınızı da, demokrasinizi de sorgularlar. AK Partililer bugüne kadar hiç kimsenin burnunu kanatmamıştır. Şimdi de insanların yarın mitinge gelmemesi için gayret gösteriyorlar. Başbakan gelmeyecek diye dedikodular ortaya çıkarıyorlar. Fakat Başbakanımız Allah nasip ederse yarın burada Beşyol meydanında saat 13’de her zaman olduğu gibi Van halkı ile kucaklaşacak. Sizlerde çok iyi biliyor ve görüyorsunuz ki Başbakan sadece seçimden seçime de Van’a gelmiyor. Yaklaşık olarak her yıl 2 defa Van’ı ziyaret ediyor ve 11 yılık iktidarlık döneminde Van’a geliş sayısı 20’yi geçmiştir. Bizler seçimden seçime halkımız ile bir araya gelmiyoruz. Siz halkın yüreğine dokunursanız oylarını da alırsınız. Yoksa tehditlerle, halkın iradesine ipotek koymakla seçimleri kazanamazsınız” diye konuştu.

Twitter takipçisi ve kullanıcısı olduğunu, 610 binlik bir takipçi kitlesi bulunduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Birinin kişilik haklarını ayaklar altına alırsanız, o kişiye hakaret ederseniz, ona karşı haysiyet cellâtlığı yaparsanız, sizleri tenzih ederim ki suç işlemiş olursunuz. Televizyon iseniz RTÜK gereğini yapar, gazeteyseniz basın ilan kurumu gerekeni yapar. Yani görsel ve yazılı medyada olan bir suç, gerçek hayatta olan bir suç sosyal medyada fazilet mi olacak? Sevap mı olacak? İnsanların mahremiyetine girmek, insanları rencide etmek her yerde her ne olursa olsun yanlıştır. Türkiye’de bugüne kadar mahkeme kararları verildi ama Twitter merkezi bunları duymazlıktan geldi. Bizim mahkemelerimizi ve hukuklarımızı tanımayan bir firmayı bizlerde tanımayız. Peki, biz ne yaptık yapılması gerekeni yaptık ve alınması gereken kararlar alındı. Twitter yasaklanmadı. Twitter mahkemenin söylediklerini uygularsa tekrar eski haline döner” dedi.

Ak Parti Merkez Seçim Bürosu önünde halka seslenen Çelik “  Sevgi tek taraflı olan bir duygu değildir, birisi sizi severse sizde onu seversiniz. Sayın Başbakanımız, AK Parti kadrolarımız halkımızı seviyor, Türkiye’nin her noktasında ki insanlarımızı eşit bir şekilde seviyoruz. İster Belediye bir takım engeller çıkarsın ister kendine yakışır bir tutum sergilesin ne yaparlarsa yapsınlar hiç kimse halkın iradesine ipotek koyamayacaktır, halkın iradesine engel olamayacaktır. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 14 tane belediyemiz var, 14 noktada arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapmaktadırlar. Biz başlarken dedik ki barış içinde yarış olsun, insanlar konuşa konuşa anlaşır hayvanlar tokuşa tokuşa anlaşır. Biz insanız, kaba kuvvet hayvani bir özelliktir ve hayvanlar bunu daha iyi becerir. Bizler insanı özelliklerimizi ön plana çıkarmak zorundayız. Ben BDP’ye yapılan saldırıları AK Parti olarak kınamış biriyim, Fethiye’de HDP’ye  de saldırı yapılmayacak, BDP bizim buradaki belediye başkan adaylarımıza da saldırmayacaktır. Başkası size saldırdığında sesinizi yükseltirseniz ama siz başkasına saldırdığınız zaman sizin samimiyetinizi sorgulatır. Bir bayram havasında, seçimler demokrasinin bayramıdır, vatandaş gidecek orada oyunu kullanacaktır. Türkiye derin seçim tecrübesi olan bir ülkedir, örneğin Mısır’da seçim iki ayda sonuçlanıyor. Türkiye’de ise üç saatte sonuçlanıyor. Saat dörtte sandıklar kapanacak, saat altıda, yedide ise gayri resmi sonuçlar belli olacak. Akşam saat dokuzda ise Türkiye’deki manzara belli olacak. Tabi anketleri açıklamak yasak olduğu için Türkiye’deki AK Partinin oy oranını size açıklamayacağım. Eğer açıklarsam suç işlemiş olacağım. Şunu bilmenizde fayda var son 4 firmanın yaptığı anket sonuçlarına göre sonuçlar yüreklerinizi ferahlatıcı sonuçlardır diyebilirim. Yapılanlar ortadadır, sadece AK Parti Van’a maddi hizmet etmemiştir. Çünkü biz maddiyattan ibaret değiliz, kimlikleri yok sayılan, varlıkları yok sayılan insanlara olması gereken hakları verilmiştir. Birilerinin iddia ettiği gibi silah zoruyla değil, eğer silah zoruyla olsaydı bu doksanlarda olurdu. Biz insanımıza rengi ne olursa olsun, ana dili ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, bölgesi ne olursa olsun bütün insanımıza eşit bir şekilde yaklaşırız. Biz kendi saadetimizi başkasının felaketinde gören bir siyasi parti olmadık, AK Parti yedi sefer sandıkta galip geldi, başımız dönmedi, ayaklarımız yerden kesilmedi, kendimizi kaybetmedik, bizim partimize mensup şahıslar sokaklara çıkıp silah sıkmadılar. Her seferinde başbakanımız dedi ki sırtımızdaki yük biraz daha artmıştır, sorumluluğumuz biraz daha büyümüştür, halka olan şükran borcumuz artmıştır ve daha çok çalışarak bunu gidereceğiz ve bize tevazu yakışır” ifdelerine buldundu.

Çelik, “BDP, Güneydoğu ve doğunun partisidir bunu herkes biliyor. BDP Kürt partisi değildir, yanlış algılanmasın, benimde içinde bulunduğum 60, 70 tane Kürt milletvekilinin olduğu AK Parti vardır. Ama biz Kürtçü değiliz, ama Bülent Arınç’ta Türkçü değildir, Recep Tayyip Erdoğan’da Türkçü değildir, bizi bir araya getiren budur bizim özelliğimiz budur. Eğer Kürtçü olduğu için BDP Kürt Partisi ise MHP’de Türkçü partisi olduğu için Türk partidir.  Kürtler BDP’ ye Türkler MHP’ye, bize kim kaldı o zaman. Kürtçülük başkadır, Kürt olmak başkadır. Biz bugüne kadar size ne söz verdiysek yerine getirdik. Özü sözü bir olan, bizim gözlerimiz neyi söylüyorsa sözlerimizde onu söylüyor. Büyükşehir’de ve bütün ilçelerde samimiyetle demokrasiye inanan bir ekip olarak halkımızdan onay istemeye geldik. Bugün başbakanımızı en güzel şekilde ağırlayacağız. Van’a yakışan misafirperverliği ve nezaketi bu halkın göstereceğine inanıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme