‘HÜKÜMETE BASKI YAPACAĞIZ’

Van’da incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, belediye ve valiliğin görevlerinin gereğini yapmadığını ileri sürerek, konteyner kentte kalanlara kalıcı konut verilmesi için hükumete baskı yapacaklarını söyledi.

Fazıl ERÜŞ

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve Parti Meclis üyesi Dursun Bulut bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Van’a geldi.  Milletvekilleri CHP İl Binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Milletvekili Hülya Güven, Parti Meclis üyesi Dursun Bulut’un yanı sıra CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Tuşba İlçe Teşkilatı Başkanı Seda Bora, İpekyolu İlçe Teşkilatı Başkanı Hayrullah Irtak ve çok sayıda partili katıldı.

Son günlerde Demokratik bir ülkede olmaması gereken olayları yaşadıklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven,” Bizim artık hukuka inanmamız lazım. Emniyette ve yargıda yapılan değişikliklerde bu yolsuzluğun üstünü örtemezler. Eğer hala ülkemizde hukuk var diyorsak değişmiş olan emniyet müdürleri de hukuk’un gereğini yapmaları gerekir. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

Yerel seçimlerde CHP daha da güçlenecektir

CHP’nin 81 İlde aday adayları ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Güven, “ Partimize çok sayıda aday adayı başvurdu.  Bunu partimizin zenginliği olarak görüyoruz ve sevindiricidir. Ocak ayı’nın sonuna kadar bütün adaylarımızı açıklayacağız. Özellikle yolsuzluk operasyonlarından sonra seçimlerden daha da başarılı çıkacağımıza inanıyoruz. Van’da bu başarılı iller arasında olacaktır” diye belirtti.

Belediye ve Valilik görevini yapmamıştır

Konteynır kentte eylem yapan kiracı depremzedeler konusuna değinen Güven,” Depremzedelerin sorunlarını meclis gündemine getirerek onlara kalıcı konutların verilmesi için hükümete baskı yapacağız. Belediye ve valilik görevlerinin gereğini yapmamıştır. Depremzedelere verilen elektrik basının desteği ile olmuştur” diye konuştu.

AK Parti Türkiye’yi yönetmiyor

17 Aralık günü Türkiye’de deprem yaşandığını vurgulayan CHP Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut, “Yolsuzlukların ne kadar büyük boyutta olduğunu basın aracılığıyla gördük. Bakan çocuklarının evlerinde milyon dolarların çıkmasını dehşetle izledik. AK Parti Türkiye’yi yönetmiyor. Rantı yönetiyor. Bütün kadrolar bu mantıkla görev yapmaktadır. Bu yolsuzluk olaylarını bir kez daha kınıyoruz. Yargının da sonuna kadar bu yolsuzlukların üzerine gitmesini ve bir an önce suçluların cezalandırmalarını istiyoruz” dedi.

Yaptığı suçların üzerini örtüyor

 Roboski katliamını AK Parti hükümeti ve bu hükümete bağlı güçlerin yaptığını iddia eden Bulut, “AK Parti hükümeti Roboski katliamının üzerini örttüğü gibi yolsuzlukların üzerini de örtmeye çalışmaktadır. Bir gece içerisinde onlarca emniyet müdürünün görevinden alınması ve yeni savcıların atanması bunun işaretidir. CHP bu yolsuzlukların peşini bırakmayacaktır ve takipçisi olacaktır” diye vurguladı.

BDP Milletvekilleri serbest bırakılmalı

Türkiye’de her konuda çifte standart yapıldığını ileri süren Bulut, birkaç gün önce milletvekilimiz Mustafa Balbay serbest bırakıldı. Buna sevindik ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Çünkü Mustafa Balbay’dan sonra BDP Milletvekillerinin de serbest bırakılmasını bekliyorduk. BDP Milletvekillerini hala içeride olması bir riyakarlıktır, çifte standarttır ve ikiyüzlülüktür. Cezaevinde olan diğer milletvekillerimiz için desteğimiz sonuna kadar sürecektir dedi.

30 Mart’tan çözüm üreteceğiz

Yolsuzluk, rüşvet operasyonlarına değinen CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ise, yolsuzluk operasyonlarını büyük hayretle izlediklerini belirterek CHP’nin bunun takipçisi olacağını söyledi. Kitlelerin desteklediği ve çağdaş kentleşmeyi getirecek adaylarla halkın karşısına çıkacaklarını söyleyen şen, “En kısa zamanda adaylarımızı tanıtacağız. Ayrıca konteynır kentteki insanlarımız da ölüme terk edilmiştir. Bunun için girişimlerde de bulunduk. 30 Mart’tan sonra nasıl çözüm üreteceğiz bunu Türkiye görecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bakmadan Geçme