Hüda Par olarak çözüm sürecini destekliyoruz

Hür Dava partisi Gürpınar belediye başkan adayı Levent Dalgın ve beraberindeki heyet Kaymakam Metin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kaymakam Metin Yılmaz, “Hüda Par ile ilgili bilgileri birinci ağızdan edindim” dedi.

 Belediye başkan adayı Levent Dalgın ziyarette ülkemiz için hayırlı bir adım olan çözüm sürecinin sürdürülmesi gerektiğini, Hüda Par olarak çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.  Dalgın, “ Bu süreçte ölümlerin olmaması, annelerin ağlamaması, iç istikrar ve bu sebeple ülkenin huzuru ve ilerlemesi elbette olumludur ve desteklenmelidir. Ama şu unutulmamalıdır, çözüm sürecinden kasıt sadece iki taraf arasındaki çatışmazlık değildir. Bu süreçte özellikle İslami STK ve partilere yönelik saldırılar, çözüm sürecini tehlikeye sokacak gelişmelerdir ve herkes bu konuda da üzerine düşen hassasiyeti göstermelidir. Bir hafta öncesine kadar Muradiye ilçe binamıza yapılan taşlı saldırı, Van istasyon mahallesindeki Kur'an kursuna yönelik molotoflu saldırı ve olay sonucunda faillerin yakalanmaması da manidardır. Çözüm sürecinden anlamamız gereken topyekün bir istikrar ve huzur olmalıdır'” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinin özgür bir ortamda geçmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Dalgın, 'Bu süreçte sözü olan herkes meydanda sözünü serbestçe söylemeli ve halkımızın özgür iradesine baskı oluşturmamalı, halkımız sandıkta zaten tercihini yapacaktır. Bu sonuca da herkes saygı duymalıdır' dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ile son buldu.

Bakmadan Geçme