Horoz Kuluçkaya Yattı

Aydın'da bir horoz tavuk gibi hareket etmeye başladı, kuluçkaya yattı.

Aydın’da bir horoz horozluğunu unutup tavuk gibi hareket etmeye başladı. Yaklaşık 2 hafta önce hareketleri değişen horozun, daha sonra kuluçkaya yattığını gören sahibi gözlerine inanamadı. 11 gündür horozunun bir tavuk gibi kuluçkada olduğunu belirten Mustafa Özgen, yarım asırdır horoz beslediğini ilk defa bir horozun gurk olup kuluçkaya yattığını gördüğünü söyledi.

İlginç olay Aydın merkez Efeler ilçesinde yaşandı. Özel şirketten emekli olan ve çocukluğundan bu yana hobi olarak tavuk ve horoz yetiştirdiğini belirten Mustafa Özgen, davranışlarında gariplik görünce bir horozu takip etmeye başladı. Sadece yem ve su ihtiyacı için kümesten dışarı çıkan ve kümese diğer kanatlıların girmesine izin vermeyen horozun, tavuk gibi davrandığını gören Özgen, horozun kümesteki yumurtaları toplayıp kuluçkaya yattığına şahit olunca da gözlerine inanamadı.

“BU YUMURTADAN TAVUK ÇIKAR MI, BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"
Yarım asırdır tavukların içinde yaşadığını ve böyle bir olaya tank olmadığını bilidren Özgen, "Tavuklara yardım edeni, civcivlere bakan horoz görmüştüm. Ancak ilk defa tavuk gibi gurk olup kuluçkaya yatan bir horozla karşılaştım. Bu horoz 10 gündür böyle yatıyor. Tavuk gibi. Ancak dışarı çıktığında yine tavuklara karşı horozluk yapıyor. Yaşım 58, 50 senedir tavuk horoz bakıyorum. İlk defa başımıza bir şey geldi. Bu horoz bu şekilde 10 gündür kuluçkada. Bu zaman ahir zaman mı oluyor. Ne biçim iş ben de anlayamadım. Bakalım bu yumurtalardan yavru çıkacak mı? Çıkarsa yavruları bakabilecek mi? Çok merak ediyoruz” diye konuştu.

DIŞARIDA HOROZ GİBİ İÇERİDE TAVUK GİBİ 
Kuluçkada iken kendisini bir tavuk gibi hisseden ve tüm hareketleri de gurk olmuş tavuk gibi olan horoz, dışarı yem yemek ve su içmek için çıktığında horoz gibi davranıyor. Sadece yem ve su ihtiyacını karşılamak için dışarı çıkan şaşkın horoz kümese girip yumurtaların üzerine yattığında birden rol değiştirip tavuk gibi oluyor.

Bakmadan Geçme