HDP'YE SALDIRAN DHKP-C'Lİ TERÖRİST ÇIKTI

aşbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına düzenlenen saldırıların faillerinin kim olduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin'deki seçim bürolarına düzenlenen saldırıları DHKP-C'den tutuklanan bir teröristin yaptığını açıkladı.

Davutoğlu, Mersin ve Adana'da HDP'ye yönelik saldırıları düzenleyen kişinin geçmişte DHKP-C'den tutuklanmış bir terörist olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Aziz Sinoplular oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü böyle bir saldırı yapacak arkasından Ak Parti suçlanacak" dedi.  Davutoğlu, şöyle konuştu: Adana, Mersin’de HDP binalarına saldırı yapıldı. Açık bir şekilde kınadım bu saldırıyı. Parti liderlerine 'Gelin beraber saldırılara karşı çıkalım' dedim. AK Parti'ye saldırı yapıldığında sesleri çıkmadı. Biliyorlar seçimi kaybedeceklerini… Paralel çete ve Doğan medya suçu AK Parti’ye yüklemeye kalktılar. Şimdiye kadar AK Partili birinden şiddet sözü duydunuz mu? Şiddet içinde yer aldık mı? HDP Başkanı çıktı 'AK Parti yaptı' dedi, beni ve Cumhurbaşkanımızı suçluyorlar. Bir de MHP’ye pas attı HDP... Yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu 2 saatte suçluyu buldu, 'AK Parti' dedi. Dün tespit edildi, bugün açıklaması yapıldı. DHKP-C’den tutuklanan bir terörist çıktı. Savcımızı şehit ettiklerinde CHP’yi çağırmışlardı. Oyunu görüyor musunuz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
 
İçişleri Bakanlığı'nan yaptığı açıklama ise şöyle: HDP binalarına yapılan saldırıda bombaların bir gün öncesinden şüpheli erkek şahıs tarafından bırakıldığı, iki olayın da failinin aynı kişi olduğu belirlenmiştir. Şahsın açık  kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın  daha önce 2007 yılında Ankara'da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine  katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da yasa dışı sol bir örgüt  faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Sahsın  yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir."

Bakmadan Geçme