HDP’den Madımak Katliamına Kınama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sivas katliamının 22. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada toplumsal barışın kurulması, benzer acıların bir daha yaşanmaması için katillerden hesap sorulması, Alevilerden ve demokratik kamuoyundan özür dilenmesi çağrısında bulunuldu.

İlhan Siyahtaş

Sivas katliamının 22. Yıldönümü nedeniyle HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısı düzenlendi.  Toplantıda konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, bundan 22 yıl önce Sivas’ta bulunan Madımak otelinde 37 aydın, 37 can’ın faşist güçler tarafından yakılarak katledildiğine dikkat çekti.  

Sivas katliamı davasında yargının sunulan delilleri inceleme gereği duymadığını ileri süren Dilekçi, “ Sonuç olarak zaman aşımı kapsamında değerlendirip dosyaları rafa kaldırmış ve bu katliamın da üstü kapatmaya çalışmıştır. Sivas katliamını gerçekleştiren zihniyet bugün de Alevi vatandaşlarımızın oturduğu evlerin işaretlenmesiyle, Alevi çocuklarına zorunlu din dersi okutulmasıyla devam ediyor. Bugün DAİŞ çetelerinin yaptığı vahşet ile Sivas katliamını yapan zihniyet aynıdır. Devlet, bu bağnaz-faşist zihniyetle hesaplaşmadığı sürece halklar hep katliam tehdidi altında olacaktır” diye konuştu.

Dilekçi; “ Bizler HDP olarak farklı kimlik, kültür ve inançları halklarımızın ortak değerleri ve zenginlikleri olarak görüyoruz. Bu ortak değerleri korumak ve yaşatmak mücadele gerekçemizdir. Çorum, Maraş, Sivas ve Gazi katliamını gerçekleştiren zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sivas katliamının sonuna kadar takipçisi olacağız. Sivas katliamında yaşamını yitiren 37 insanımızı tekrar saygıyla anıyor, katliamı bir kez daha lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi ve il yöneticileri katıldı.

Bakmadan Geçme