HDP Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

HDP Van Milletvekili adayları seçim çalışmalarını Özalp, Tuşba, Edremit ve Muradiye’de halk toplantıları ve esnaf ziyaretleriyle sürdürdü.

Vansesi Haber Merkezi

Özalp Oymaklı mahallesinde yapılan HDP seçim bürosunun açılış töreninde konuşan Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı, HDP’nin yayınladığı seçim bildirgesinin Türkiye halklarının birlikte yaşam manifestosu olduğunu söyledi.

Oymaklı seçim bürosunun açılışına Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Handan Bağcı, HDP Özalp İlçe Eş Başkanları, Özalp Belediyesi  Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HDP Van Milletvekili adayı Remzi Özgökçe seçim çalışmaları kapsamında DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, DBP ve HDP Tuşba İlçe Başkanlığı yöneticileri ile birlikte oto sanayisinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Özgökçe ve beraberindekiler Oto Sanayi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Yıldızbaş ve kooperatif üyeleri ile görüştü. Burada konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Türkiye’de barış ve kardeşliğin sağlanması için tek partinin HDP olduğunu bunun için de tüm kesimlerin oylarına talip olduklarını ifade etti.

Muradiye’de seçim çalışmalarına KJA aktivistleri, Muradiye Belediye Eşbaşkanı Safure Güneş, DBP İlçe Başkanı Hicran Arpa ve kadınlar katıldı.

.HDP Van milletvekili adayları Lezgin Botan ve Zozan Yeliz Yıldırım ise merkez Edremit ilçesine bağlı Mars ve Yenimahalle mahallelerinde mahalle meclisleri tarafından düzenlenen halk toplantısına katıldı. Lezgin Botan "Birileri HDP'yi Müslümanlığı yok etmeye çalışmakla itham ediyor. Eğer sorun Müslüman olmaksa, Müslümanlığa en bağlı halk Kürt halkıdır. Bu seçim barajını yıkacağız ve baraj suyu AKP ve DAİŞ'i Ortadoğu'da silip götürecek’’ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme