HDP adayı Yeliz Yıldırım ve Eş Başkan Kaya, Gevaş'ta

Seçim çalışmaları kapsamında Gevaş ilçesine bağlı mahallerde çalışma yürüten HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya yurttaşlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Gevaş ilçesine bağlı mahallerde çalışma yürüten HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya yurttaşlarla bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalırken, HDP’li adaylarda çalışmalarını hızlandırarak ilçe ve mahallerde seçmenlerle bir araya geliyor. HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım beraberinde ki Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, DBP ve HDP İlçe Eş başkanları ve yöneticilerle birlikte Gevaş'a bağlı Aydıncak (Şatwan),Kuşluk (Texmans), İkizler (Tışux), Dereağzı (Şkert), Dokuzağaç(Pendeganız),Atalan(Etelan) ve Bahçelievler Mahallesi'nde yurttaşlarla bir araya geldi.

HDP adayı Yıldırım: Barış için herkesin HDP'ye destek vermesi lazım

İlk olarak ilçeye bağlı Aydıncak (Şatwan) Mahallesi'nde yurttaşlar köy meydanında bir araya gelen Yıldırım, Kaya ve beraberindekiler burada yurttaşlara 7 Haziran seçimlerine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Köy meydanında bulunan yurttaşlara yaklaşan seçimler ve HDP'nin projelerini anlatan Yldırım, HDP'nin Türkiye halklarını kapsayan tek parti olduğunu söyledi. Diriliş ve bütünlüğü ilk olarak Kürdistan'da sağlayarak tüm Türkiye'ye yayacaklarını ifade eden Yıldırım, daha sonra çözüm sürecine değinerek," Sayın Öcalan sayesinde 30 yıldır süren savaş sonlandırıldı. Yine 3 yıldır tek bir asker ölmedi, anneler ağlamadı. İşte biz bugün hem çözüm sürecinin devamı hem de gençlerin ölmemesi için buradayız. Eğer biz bugün susarsak emin olun ki bu savaş 30 yıl daha sürecek. Ama biz kenetlenip, birlik olursak bu süreci destekleyip HDP'nin barajı geçmesini sağlarsak Kürdistan'da ve Türkiye'de savaş değil barışı sağlamış olacağız. Bunun için hepinizin desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Kaya: Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemi Saddam, Kaddafi ve Esad

Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, bu seçimin Kürt halkı için refarandum niteliği taşıdığını ve bunun için 7'den 77'e herkesin seferberlik ruhu ile sandığa giderek HDP'den yana tavır alması gerektiğini söyledi. HDP'nin sadece Kürtler için değil tüm Türkiye halkları için demokrasi ve özgürlük istediğini belirten Kaya," Erdoğan başkanlık sistemi istiyor. Ama ABD'de ki gibi bir başkanlık sistemi değil, onun istediği başkanlık sistemi Saddam'ın, Kaddafi'nin ve Esad'ın tarzı bir başkanlık sistemidir" dedi. 

'Kürt halkı AKP'ye gereken dersi 7 Haziran'da verecek'

Erdoğan'ın Kürtler sayesinde bugün bu konuma geldiğini kayeden Kaya, ama Erdoğan'ın bugün ise 'Kürt sorunu yoktur' diyerek Kürt halkını yok saydığını belirtti. Yine Erdoğan'ın Kürt halkı sayesinde Başbakan olduğunu söyleyen Kaya," Erdoğan'ı Kürtler başbakan yaptı. Ama Erdoğan ertesi gün ki ilk icraatı askeri operasyonlar yaparak Kürt halkının kanına girmek oldu. Roboski'de 34 yurttaş suçsuz ve günahsız bir şekilde katledildi, devlet kalktı bu katliamı kendi Kürdüyle yani sizin, bizim yanımıza gelip,'Ben sizin kardeşinim' diyen AKP'li vekilin imzası ile bu katliamı yok saydı. Bizde bu katliamda parmağı olan, bu katliamın üzerine örten AKP'li Kürt vekillerine gereken dersi 7 Haziran'da vereceğiz" dedi.

Toplantı da daha sonra Kuran-ı Kerim'den alıntılar yapan Mela Aziz ise, Allah'ın en büyük düşmanlarından bir tanesinin zulümkar insanlar olduğunu söyledi. Allah'ın Kuran'da," Zalimlerin yanında olmayın, zalimlerin yanında olanların yeri ateştir" ifadelerini buyurduğunu belirten Mela Aziz, yine en büyük günahlardan bir tanesinin de kendi halkına düşmanlık yapan katillerle işbirlikçilik yapmak olduğunu ifade ederek, Kürdistan'da yaşayan herkesin bu günahlara ortak olmamak için sandığa giderken elini vicdanına koyarak oy kullanmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yıldırım, Kaya ve beraberindekiler mahallede bulunan Şex Elyas Türbesi'ni ziyaret ederek, dualar okudu. HDP'liler daha sonra mahalleden ayrılarak taziye ziyareti ve diğer programlara katıldı.

 

Bakmadan Geçme