HAYDİ ÇOCUKLAR OKUL BOYAMAYA

Van Teknik Elemanları Derneği (VANTED), eksikleri bulunan köy okullarını getirilen boyalarla öğretmen ve öğrencilerin yardımlarıyla boyadı.


VAN-TED depremden sonra eksikleri bulunan köy okullarına onarım ve badana işini yapıyor. Yaptığı onarımları okuldaki öğrencilerle beraber el ele vererek yapıyor. Okul boyama ve onarım işlerini hiçbir karşılık beklemeden yapan VANTED, bu çalışmalarının yanı sıra, öğrencilere kırtasiye ve burs yardımında bulunuyorlar. Öğrenciler pazartesi temiz bir okulda ders görecekleri için çok heyecanlı olduklarını ifade eden VAN-TED Başkan Yardımcısı Ziya Eken, dış cephe ve iç cephe boyasını yapmak için burada bulunduklarını söyledi. Derneklerinin eğitime destek amacıyla bir çok faaliyetin içerisinde çalışmayı yaptıklarını ifade eden Ekendi, “Öğretmenlerin talebi ve bizim tespit ettiğimiz okullara giderek buraların eksiklerini öğreniyoruz ve bu okullara giderek bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Bugün de Kevenli Köyü İlköğretim Okulu'na geldik. Buranın boyası eskimiş ve kirlenmişti. Teknik elemanlarımız öğretmenimiz ve öğrencilerimizle okulumuzu boyadık. Bu işler bize büyük keyif ve heyecan veriyor.Van Teknik Elemanlar Derneği olarak ta 12 Ekim 2011 tarihinde deprem tatbikatı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle yapacağız. Eğitimimize katkı olsun diye birçok faaliyetler içerisinde bulunmaktayız. Öğrencilerimize kırtasiye yardımı, burs yardımlarımız mevcuttur” dedi. 


Okulun boyanmasında yardımcı olan Zeynep Eriş ise, “Orda da çok iyi ders görmüyorduk. Okulumuza baktığımızda hoş bir görüntüsü yoktu. Zaten depremden sonra duvarlarımız çatlamıştı. İşte VANTED’den ağabeylerimiz büyüklerimiz geldi. Sağ olsun onlara teşekkür ediyoruz. Okulumuzu boyadılar. Pazartesi boyalı bir okulda ders göreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme