Havalar soğuyunca Aktarlara rağbet arttı

Havaların soğumasıyla birlikte aktarların yüzü gülmeye başladı. Aktarlar, kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlar grip, nezle ve soğuk algılığından korunmak için vatandaşlar doğal bitki ürünlerine ilgi duyduğunu söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Son bir haftadır özellikle yağışlardan dolayı havaların soğuduğunu ve soğuyan havayla birlikte vatandaşların aktarlara yöneldiğini belirten Velibaba Baharatçısı çalışanı Hasan Hüseyin Şimşek, “Bu mevsimde soğuk havayla birlikte gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi hastalıklar arttığı için Tarçın, Zencefil, Ihlamur, Havlecan, Adaçayı, Ekinezyan, kuşburnu, karanfil, papatya vs. bitki türlerine rağbet olduğunu söyledi.

Vatandaşlar anbiyotiklerden bıkmış durumda

En küçük  bir hastalıktan dolayı vatandaşlar hastaneye gittiğinde doktorların ilaç  yazdığını, ilçaların düzenli kullanılmadığını söyleyen Şimşek, “  İnsanlarımız olur olmaz  ilaç  kullanıyor. Bu da bir süreden sonra vücutta başka rahatsızlıklara neden oluyor. Ama saydığımız bu bitkiler vücut direncinin artmasına neden oluyor. Doğal bitki oldukları için yan etkisi de yoktur.Bu nedenle vatandaşlar kışın soğuk algılığından, gripten, nezleden korunmak için en çok yeşil çay, ıhlamur, papatya ürünlerini satın alıyor” dedi.

Kar’ın yağmasını heyecanla bekliyoruz

Kış’ın en çok tarçın, papatya, ıhlamur ve özellikle kendilerinin hazırladığı kış çayı satıldığını belirten Güvener Baharat’ın sahibi Nurettin Güvener, “ Havalar iyi gittiği  için vatandaşlarımızdan beklediğimiz ilgiyi şimdilik göremedik. Ancak Yaz mevsimine göre işlerimizde bir artış var. Kar yağışı ile  soğuk havalar  doğal bitkilere rağbeti artıracaktır. Bu nedenle Kar’ın yağmasını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Kış çayına rağbet var

Kış çayının 20’ye yakın kurutulmuş meyve karışımından yaptıklarını söyleyen Güvener, “ 2 kişi 4 günde ancak 20 kilo kış çayı hazırlayabiliyoruz. Kış çayı, nezleye, gribe, öksürüğe, soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Bu nedenle kış çayını alan vatandaşlar tekrar bize dönerek sipariş veriyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme