HATAY'DA PATLAMA

Son dakika… Hatay İskenderun'daki patlamada son durum! Valilikten açıklama geldi


Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşanırken, araçtaki patlama sonucu 1 polis ve 2 vatandaş yaralandı. Valilikten yapılan son dakika açıklamasında herhangi bir can kaybının olmadığı belirtilirken iki terörist de etkisiz hale getirildi.

Olay, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri Payas'ta uygulama noktasına saldırı girişiminde bulunan teröristlerin bulunduğu otomobili takibe aldı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Otomobilde bulunan 2 terörist ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama meydana gelirken, olayda İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve 2 vatandaş yaralandı.

Teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken, diğeri ise kaçtı. İskenderun ilçesindeki bir meslek lisesinde sıkıştırılan terörist, emniyet ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Foto: İHA

İKİNCİ TERÖRİST DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İkinci teröristin de yakalanmasının ardından ilçede büyük sevinç yaşanırken, vatandaşlar teröre lanet eden sloganlar attı.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* Hatay'da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.

* Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun.

* Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir.

* Allah'ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

HATAY VALİSİ: OPERASYON DEVAM EDİYOR

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı ilk açıklamada güvenlik birimlerinin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten birinin takip sonucunda İskenderun’da etkisiz hale getirildiğini ve bu esnada bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Vali Doğan, “Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

Hatay’da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, “Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız” dedi.

VALİ SALDIRININ DETAYLARINI ANLATTI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, basın mensuplarına yaptığı son açıklamada olayın detaylarını paylaştı. Teröristlerin paramotor ile Suriye’nin Münbiç şehrinden Amanoslar’a sızdığını ifade eden Vali Doğan, şunları söyledi:

* Amanoslar PKK örgütünün uzun yıllar yerleştiği bir lokasyon. 22 Ağustos’ta 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

* 18 Ekim’de yapılan operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 teröristi sağ 1 teröristi ölü olarak yakalamıştık.

* Gri listede aranan HDP Muş milletvekili Demiş Yoldaş Demir Çelik bugün itibariyle tutuklanmıştır.

* İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç’ten kalkarak Amanoslar’a indiğini tespit ettik.

* Bu tespit neticesinde 19 Ekim’de 1 teröristi etkisiz hale getirdik, diğerini de canlı olarak yakaladık. Bugün de diğer 2’sini tespit ettik.

* Hava kuvvetleri unsurunca sabah 11.00 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar vuruldu. Bölgede operasyonlar devam etti.

* Bugün İskenderun’a inen 2 terörist Amanos’larda sıkıştırdığımız teröristlerdir. İlk etapta Payas’daki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı. Peşinde İskenderun çevre yolunda güvenlik görevlilerimiz sıkıştırdılar.

“AMANOSLAR’DA PKK İMHA EDİLMİŞTİR”

* Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken 1 terörist imha edildi. Kendisini o sırada patlattı.

* İkinci terörist de biraz önce etkisiz hale getirildi. Amanoslar’da PKK terör örgütü imha edilmiştir. Herhangi bir terör örgütü kalmamıştır.

* Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum. Herhangi bir can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Neticeyi aldılar. Birkaç hafif yaralımız var. Hayati tehlikeleri bulunmamakta.

EGM’DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), patlamayla ilgili açıklama yaptı. EGM’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

* Vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek isteyen hainlere izin vermedik, vermeyeceğiz..

* İnançlı ve kararlı mücadelemiz son terörist yok edilene kadar devam edecek.

Foto: İHA

SAVAŞ: HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sosyal medya üzerinden İskenderun'daki terör saldırısına dair açıklama yaptı. Savaş, şu ifadeleri kullandı;

“İskenderun ilçemizde bir terörist güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilmiştir. Bu sırada yaşanan patlama sonrasında çok şükür ki herhangi bir can kaybımız olmamıştır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Teröristler asla hedeflerine ulaşamayacaktır.” (İHA)

Bakmadan Geçme