Hasta taşıyan ambulans otomobille çarpıştı: 1 ölü

Muğla’nın Ula kavşağında meydana gelen trafik kazada 112 Acil Servis ambulansı ile özel otomobil çarpıştı. Kazada bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, akrep sokan bir vatandaşı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yetiştirmek için hareket halinde olan Mustafa Yıldırım yönetimindeki 112 Acil Servis ambulansı, Ula kavşağına geldiğinde Ula’dan karayoluna çıkış yapan Çağrı Öğütmen (31) yönetimindeki 48 AY 375 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada araç sürücü Çağrı Öğütmen, ambulansta bululman Acil Tıp Teknikerleri Şerife Poyraz ve Ceren Aksoy yaralandı. Yaralılar başka bir 112 Acil Servis ambulansı ile Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Araç sürücüsünün durumunu ciddi olması nedeniyle özel bir odada kalp masajı yapıldı. Yaklaşık 45 dakika süren kalp masajına cevap vermeyen Çağrı Öğütmen hastanede kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Acil Tıp Teknikerleri ise Acil Serviste yapılan ilk müdahalenin ardından müşahede altına alındı. Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, otomobil şoförünün yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığını söylerken, Acil Tıp Teknikerlerinin durumunun iyi olduğunu ve müşahede altında tutulduklarını açıkladı.

Kaza sonrası 23 Nisan törenlerinde bulunan Vali Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya hastanede yaralıları ziyaret etti. Vali Çiçek İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’den otomobil şoförü ve Acil Tıp Teknikerlerinin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Çiçek, otomobil şoförünün hayatını kaybetmesinin ardından Çağrı Öğütmen’in ailesi ile görüştü. Otomobil sürücüsünün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmaması sonrası ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Kaza sonrası Ambulans şoförü Mustafa Demirel Ula İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Çağrı Öğütmen’in cenazesi savcılık incelemesi ardından Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme