HASTA KURTARMA OPERASYONU

Van'da kar ve fırtınadan dolayı yolu ulaşıma kapanan Derebey köyünde sancıları artan hamile kadın, karla mücadele ekiplerinin 1 saatlik çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgilere göre, il merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Derebey köyünde ikamet eden, ilk çocuğuna hamile olan ve eşi Antalya’da gurbette olan Hasret Köseoğlu'nun (22), sabah saatlerinde sancıları arttı. Köy yolu kar ve fırtınadan dolayı kapalı olduğu için hasta yakınları Van İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri karla mücadele ekiplerine haber verdi. Yol ve Ulaşım Şefi Nejmettin Aslantosun, greyderi hazırlayıp ekibi köye yönlendirdi. Greyder köye doğru yola çıktıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerine haber veren Aslantosun, sağlık ekipleri ile yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından köye ulaştılar. Sağlık ekipleri, ilk önce evde muayene yaptıkları hamile kadını ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.
Hastanın yakını Muzaffer Köseoğlu, hastanın sancıları tutmasıyla birlikte Yol ve Ulaşım Şefi Nejmettin Aslantosun’u aradıklarını ifade ederek, “Devletimizden Allah razı olsun. Bütün imkanlarını seferber ederek kısa sürede sağlık ekipleri ile birlikte köyümüze geldiler. Hastamızı alıp hastaneye götürdüler” dedi.
Çalışmaları yerinde takip eden Yol ve Ulaşım Şefi Nejmettin Aslantosun, yaklaşık 1 saatlik bir çalışma sonucu 112 Acil Servis ekipleri ile birlikte köye geldiklerini söyledi. Aslantosun, “Burada kanamalı doğum hastası vardı ve acilen yetişmemiz gerekirdi. Allah’a şükür olumsuz hava koşullarına rağmen sağlık ekipleri ile köye yetiştik ve hastayı kurtardık. Sağlık ekipleri ise birazdan hastayı Van’a götürecek” dedi.

Bakmadan Geçme