Hamit Altıntop, raporunu bu akşam TFF Yönetim Kurulu'na verecek!

A Milli Futbol Takımı'nda, Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör için çalışmalar devam ediyor. Spor dünyasının önde gelen isimleri de bu konudaki görüşlerini paylaştı.

A Milli Futbol Takımı'nda, Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışları sürüyor. TFF yönetimi, yerli ve yabancı olmak üzere birçok teknik adam üzerinde çalışırken, Stefan Kuntz, Tayfun Korkut, Tayfur Havutçu, Kenan Koçak, Engin Fırat, Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Hamza Hamzaoğlu gibi antrenörler telaffuz ediliyor. Spor dünyasının önde gelen isimlerinden İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Anadolu Ajansı Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan, Demirören Haber Ajansı Spor Müdürü Uğur Demirkırdı, Sözcü Gazetesi Spor Müdürü Bahadır Çokişler, Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Ercan Yıldız, Türkiye Gazetesi Yazarı Hasan Sarıçiçek, Hürriyet Gazetesi Yazarı Tahir Kum ve TRT Spor yorumcusu Fatih Doğan ay-yıldızlı ekipteki son durumu İhlas Haber Ajansı'na değerlendirdi.
Mustafa Karagöl: "Yerli yabancı fark etmez, yeter ki başarı gelsin"
Yerli ve yabancı tartışmasından ziyade bilgi ve becerisiyle milli takımı bir yerlere taşıyacak teknik direktöre şans verilmesi gerektiğini dile getiren Mustafa Karagöl, "Şenol Güneş'ten boşalan A Milli Takım hocalığı için birçok isim gündemde dolaşıyor. Kimisi ne zaman, hangi takım boşta olsa oralara lanse ediliyor, kimisinin de lobisi var. Ancak arada kaybolan gerçek hocaların sayısı hiç de az değil… Kriterimiz yok… İsmi geçenlerden en şanslısı bir dönem Beşiktaş forması giyen Stefan Kuntz. Neden mi? Birçok nedeni var. Löw olmayınca Tayfur Havutçu ismi gündeme geldi. Engin Fırat ismi gündeme geldi, Aykut Kocaman ve daha bir çok isim… Liyakat diyorsak bakacağımız kriterler var. Hocanın başarısı var mı? Milli takım çalıştırmış mı? Lisan ne kadar biliyor? Bunlar kimde varsa, o isimlere tamam; ancak diğer isimler ortalığı bulandırmak adına ortaya atılan isimler diye düşünüyorum. Yerli, yabancı fark etmez. Yeter ki, Türk Milli Takım'ını bir yerlere taşıyabilecek kapasitesi ve bilgisi olsun yeter" açıklamasında bulundu.

Ersin Şiyhan: “Herkesin üzerinde uzlaşacağı, oyuncu tercihleri tartışılmayan biri göreve getirilmelidir”

Milli takımda birlik ve beraberliği oluşturacak bir çalıştırıcının göreve getirilmesi gerektiğini aktaran Ersin Şiyhan ise şunları söyledi:

“Şenol Güneş sonrası teknik direktörlük görevine kimin getirileceği merak ediliyor. TFF Yönetim Kurulu'nun adayları arasında Samet Aybaba, Aykut Kocaman, Okan Buruk gibi Türk teknik direktörlerin yanı sıra Almanya Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da yer alıyor. Burada önemli olan husus; Dünya Kupası Elemeleri yolunda kalan 4 maçta yaşanılan hayal kırıklığı ve moral bozukluğunu giderip, milli takımda birlik ve beraberliği sağlayabilecek bir ismin göreve getirilmesi olacaktır. Zira şu anda önemli olan, kalan 4 maçta Dünya Kupası bileti alabilecek sonuçlar elde edebilmek. Eğer TFF uzun vadeli bir planlama yapmayı düşünüyorsa bu noktada da bilgi birikimi ve enerjisiyle milli takımı motive edecek, herkesin üzerinde uzlaşacağı, oyuncu tercihleri tartışılmayan biri göreve getirilmelidir.”

 

Bakmadan Geçme