HALKA MAL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Van'da her yıl stadyumda yapılan törenlerin aksine kutlamalar, bu yıl araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde stantların kurulmasıyla başladı. Bazı sivil toplum örgütleri ve iş kolu bulunan okulların açtıkları stantlarda, bir yıl boyunca yapılan el emeği göz nuru eserler sergilendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri tarafından ise çeşitli spor dallarında gösterilerin yapıldığı bölümler oluşturuldu.
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından alana gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ile Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar tantları tek tek ziyaret etti. Öğrenciler tarafından yapılan el işlerini de inceleyen protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet etti. Kürtçe çalınan müzik eşliğinde halay çeken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin gösterisini izleyen Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, Sabri Ülker Aşevi tarafından vatandaşlara dağıtılan pilav ve ayranın tadına baktı.
Daha sonra valilik bahçesinde ilköğretim öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisinin de açılışını yapan Vali Karaloğlu, resmi bayramların kutlama yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından ilk resmi bayramı kutladıklarını belirtti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yeni formata göre kutladıklarını da belirten Vali Karaloğlu, "Burada hedef şudur. Biz eskiden öğrenciler ve kamu görevlileri ağırlıklı bir kutlama yapıyorduk. Ama artık milli bayramlarımızı halka mal etmeye çalışıyoruz. Halk tarafından mükemmel bir katılım vardı. Zaten biz eskiden bayramlarda bu kadar halk katılımını sağlayamıyorduk maalesef. Ama halkın ilgisini çekecek etkinlik yaptığınız zaman halkın ne kadar ilgi duyduğunu Van Cumhuriyet Caddesi'nde görme şansımız var. Bunu sizle birlikte bugün biz de gördük" dedi.
Yüzmenin dışında caddede bütün spor branşlarında gösterilerin yapıldığını belirten Vali Karaloğlu, burada hem spor dallarını halka tanıtmaya çalıştıklarını hem de halkın bu milli coşkuya katılımını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Etkinliklerin tüm coşkusuyla gün batımına kadar devam edeceğinin altını da çizen Vali Karaloğlu, "Bizim vatandaşın diliyle, geleneğiyle, örfüyle ve kültürüyle bir problemimiz yok. Vatandaşın dili Kürtçe ise Kürtçe de söyleyecek, tabii ki Türkçe de söyleyecek. Vatandaş istediği dilde eğlenecek. Bu bayramda da vatandaşımız Kürtçe eğlenmiş oldu. Biz de onlara eşlik ettik" ifadelerini kullandı.
ERCİŞ'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Erciş Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Bayraktar'ın çelenk sunumuyla başlayan kutlama etkinlikleri daha sonra İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü salonunda devam etti. Burada düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Belediye Başkan Vekili Burhan Yardımcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Öğrenciler tarafında günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Okullar tarafından hazırlanan, masa tenisi, çuval koşusu, yumurta taşıma yarışmaları yapıldı. Etkinlikler çerçevesinde okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği tören, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğretmenlerden oluşturulan halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.
ÖZALP'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Van'ın Özalp ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Özalp Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kumru Şahin'in çelenk bırakmasıyla başladı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Dorutay Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerin folklor gösterisi ile devam etti. Kutlamalar, öğrenciler tarafından okunan türkülerle son buldu.
Düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk'ü Amma ve Gençlik Spor Bayramı kutlama törenlerine hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.
BAŞKALE'DE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'ın Başkale ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
İMKB Çok Programlı Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama törenleri kapalı spor salonunda yapıldı. Düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Yarbay Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Cumhuriyet Savcısı Sait Demir ve kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde İMKB Çok Programlı Lisesi Müdürü Memet Karakoç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencileri şiirler okudu, orotoryo, dans ve halk oyunları gösterisi sundu. Kutlama etkinlikleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve takımlara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
ÇALDIRAN'DA 19 MAYIS GENÇLİK, YANİ GELECEK DEMEKTİR
Van'ın Çaldıran ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Çaldıran Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Fermanı Yıldırım, Garnizon Komutanı Yarbay Gürbüz Demirtaş ile kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Samet Baylan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ulusal bağımsızlığın simgesi olan 19 Mayıs'ın önemine değinen Baylan, Türk gençlerinin bin bir zorluklarla kazanılan vatan topraklarını ve Cumhuriyeti kanlarının son damlasına kadar korumaları gerektiğini söyledi. Baylan; "19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, yani gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklalinin ve Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisidir. Bugün ve yarınların en büyük güvencesidir" dedi.
Baylan'ın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.
Törenin sonunda, Çaldıran Belediyesi'nin 3 Nisan Çaldıran'ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı'nın yıldönümü nedeniyle düzenlediği halı saha futbol turnuvasında dereceye giren takımların ödülleri verildi. Ödüllerin dağıtılmasından sonra tören, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.

vanhaber,19mayıs,haberlervan,kutlama.www.vansesigazetesi.com

Bakmadan Geçme