HALK OYUNLARI EKİBİ DESTEK BEKLİYOR

Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2016 faaliyet programında yer alan ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kulüpler Arası Halkoyunları Bölge Yarışmalarına, Van'ın yanı sıra, Hakkâri, Bitlis, Ağrı, Muş ve Şırnak illerinden gelen 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalar, Geleneksel (Düzenlemesiz ve Düzenlemeli) dallarda Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde yapılan yarışmalarda Düzenlemeli Dal Büyükler Kategorisinde Van Urartu Sanat Spor Kulübü bölge ve İl birincisi olarak Van'ı Türkiye şampiyonası finallerinde temsil edecek.

Rıdvan Can

Urartu Sanat Halk Oyunları Ekibi Doğu Anadolu Bölgesi'ni ve Van'ı temsilen haziran ayında yapılacak olan Halk Oyunları Türkiye şampiyonası finallerine katılacak 16 ekip arasında yer alacak. Çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Urartu Sanat Halk Oyunları oyuncusu ve eğitmeni Nazlı Timur, Urartu Sanat Halk Oyunları ekibinin 16 erkek ve 16 kız öğrenciden oluştuğunu toplamda 32 kişi olduklarını ifade ederek,

Türkiye şampiyonasında Van yöresi oyunuyla finallerde hem Van'ı hem de bölgeyi temsil edeceklerini bu anlamda Urartu Sanat Dans Topluluğu adı altında yeni bir ekip oluşturduklarını ifade eden Timur,  ekibimizde öğretmen öğrenci ve çalışanlardan oluşuyor. Şuana kadar bizlere destek veren ve sponsor olan bir firma olmadı ekibimiz büyükler kategorisinde ve karabalık bir grup olduğu için masraflarının çok olduğunu sözlerine ekleyen Timur, Türkiye Şampiyonasında İl birinciliğini elde ederek Van'ı Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandıklarını Haziran veya Temmuz ayları için de yapılacak Türkiye'nin şampiyonası finallerine gidebilmek için destek beklediklerini ifade etti.

 "5 HAZIRLANIYORUZ"

Destek beklediklerini Türkiye şampiyonasında Van'dan binlerce kilometrelerce uzaklarda kültürümüzü yaşatmak ve bu kültürümüzü farklı illere tanıtmak ve sevdirmek ve yaşatmak adına çabaladıklarını bölgeler arası yapılan halk oyunları yarışmasına 5 ayda hazırlandıklarını belirten, Urartu Sanat Dans Topluluğu eğitmen oyuncu Nazlı Timur, "Beş aylık zamanda çok zor şartlarda ve imansızlıklar içerisinde yarışmalara hazırlanıyoruz. 32 kişilik ekipte arkadaşlarımızla birlikte üstün gayretler sonucunda başarı yakaladık. Bu başarının devamı için şehrin bizi görmesi bizi sahiplenmesi lazım bakın Türkiye şampiyonası finaline katılacak olan diğer halk oyunları ekipleri bulundukları illerde kamu kurum ve kuruluşlarından, belediyelerden ve iş adamlarından büyük destek alarak hazırlanıyor. Çalışmalarımızı Mehmet Akif Ersoy Lisesi Spor Salonunda Okul Müdürü destekleri burada yaptık. Mehmet Akif Ersoy lisesi okul müdürüne bizlere verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz destek verildiği takdirde bölge şampiyonasında olduğu gibi Türkiye şampiyonasında da başarılı olacaklarını Van'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

"TEK DESTEĞİ AİLELERİMİZDEN"

Çalışmalarda ve yarışmalarda ailelerinin desteğinin büyük olduğunu söyleyen Timur, "Aileler ellerinden geldikleri kadar destekte olmaya çalışıyorlar. Ancak ekonomik güçleri çok fazla yeterli değil. Bütün öğrencilerin kostüm ve masraflarının çoğunu veliler karşıladılar. Biz Valilik, Belediyeler ve diğer Van'daki kuruluşlardan da maddi destek bekliyoruz. Van'ın dışında tüm bölgeyi temsil ettiğimiz için, Van bürokrasisinin sanayici ve iş adamlarının bu gruba sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

Bakmadan Geçme