Halk Dansları Kulübü Türkiye şampiyonası yolunda

Van Urartu Sanat Halk Dansları Kulübü, İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasında yarışacak.

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen halk oyunları bölge yarışmasında hakem heyetinin oyları ile Muş, Bitlis, Hakkari, Batman, Ağrı ve Siirt halk oyunları temsilcilerini geride bırakıp bölge birincisi seçilen Van Urartu Sanat Halk Dansları Kulübü, Türkiye birinciliği için yarışacak. 25 Eylül’de İstanbul Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak Türkiye şampiyonasında Van’ı ve Doğu Anadolu Bölgesini temsil edecek olan Urartu Sanat Halk Dansları Kulübü, buradan birincilikle dönerek adından söz ettirmeyi hedefliyor. 3 yıllık ekiplerinin iki defa Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandıklarını, fakat yaşanan aksiliklerden ötürü yarışmaya katılamadıklarını ifade eden kulübün üyelerinden Nazlı Timur, Van’ın adını birincilikle söz ettirmek için herkesten destek beklediklerini ifade etti. Ekipleri ve çalışma sitemleri hakkında da bilgi veren Timur, “32 kişilik ekibimiz ile 3 yıllık bir takımız. Bu 3 yılda iki kez bölge yarışmalarında birinci olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandık. O süre içerisinde yaşanan bazı aksiliklerinden ötürü yarışmaya katılamadan İstanbul’dan geri döndük. Yine bu yıl da pes etmeyerek yarışmalarda yerimizi aldık ve Van’ın adını inşallah tüm Türkiye’ye bir kez daha gururla duyuracağız. 10 ilin yarışacağı Türkiye şampiyonasına ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inancımız tamdır” dedi.
Kulüplerinin büyükler kategorisinde olduğunu ve 40 kişilik oyuncu grubundan oluştuğunu ifade eden Timur, masraflarının da fazla olduğunu belirtti. Timur, “Tüm ekibimiz adına en başından beri bizlere maddi ve manevi desteklerini sunan Türkerler Vangölü Elektrik Perakende Satış A.Ş.’ye teşekkür ediyorum ve ‘ben Vanlıyım’ diyen herkesi destek vermeye davet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Urartu Sanat Dansları Kulübü’ne Türkiye şampiyonası yolunda sponsor olan Türkerler VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş ise; ‘‘Urartu Sanat Halk Dansları Kulübü adeta bir okul gibi çalışıyor ve gençlerimizi konservatuvara hazırlayarak üniversiteli olmalarını sağlıyor. Bu yıl içerisinde 5 öğrencimiz bu sayede üniversiteye yerleşmiş bulunmaktadır. Bu öğrenciler içerisinde ülkemizi Japonya’da temsil eden bile var. Kulübümüzün bölgemizi temsil etmesini, gençlere yeni ufuklar açarak toplumsal fayda sağlamalarını takdir ediyoruz. Türkerler VEPSAŞ ailesi olarak bizler de gençlerimizin bu çalışmalarına destek vermekten dolayı oldukça mutluyuz. Türkiye finallerinde de ekibimizin başarılı olacağına yürekten inanmaktayız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme