HALI SAHALAR AÇILMALI

İçişleri Bakanlığı'nın Kasım ayında yayınladığı genelge ile ülke genelindeki tüm halı sahalar covid-19 salgını nedeniyle artan vakalar sonrası durdurulmuştu.

Rıdvan Can

Van başta olmak üzere ülke genelinde spor severlerin ve halı saha işletmecilerinin merakla beklediği halı sahaların ne zaman açılacağı..

"MÜJDE BEKLİYORUZ"

Özellikle ilimizde koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından halı sahaların açılması gündeme geldi. Konuyla ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan Sağdinçler halı saha işletme sahibi iş adamı Ahmet Bilici, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yapılacak olan kabine toplantısında halı sahaların açılmasıyla ilgili bir müjde bekliyoruz"

"ZOR DURUMDAYIZ"

Van'da uzun yıllardır halı saha işletiyoruz. Dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle halı sahalar uzun zamandır kapalı. Bu süreçte biz de zor durumdayız. Giderlerimiz var, sürekli bakım yapıyoruz ve iş yerimiz kapalı olduğu için bir gelirimiz yok. O yüzden sıkıntıdayız. Bizler de açılış tarihi ile ilgili yapılacak resmi açıklamaya odaklanmış durumdayız. Halı sahaların açılmasını istiyoruz.

'TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK"

Sağdinçler halı saha olarak, önceliklerinin insan sağlığı olduğunu ifade eden Bilici,  İşletmelerinde her türlü tedbiri aldıklarını, dezenfektan, ateş ölçer, hijyen kuralları gibi gereken tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Biz halı sahamızı açıp çalışmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerden ve devlet büyüklerinden müjde bekliyoruz” dedi.

Yorumlar 1
Vanlı Esnaf 14 Ocak 2021 23:00

Değerli esnafımız Ahmet Bilici’nin söylediği her noktaya sonuna kadar katılıyorum. Kafeler, halı sahalar dışında her yer açık. Spor salonunda insanlar iç içe spor yaparken virüs bulaşmıyor da halı saha da mı bulaşıyor ? Her ay 15bin giderim var, gelirim yok. Bir an evvel sorunumuza çözüm bulunulmalı.

Bakmadan Geçme