Haksız Rekabetin Önüne Geçeceğiz

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Ekrem Arlı: Küçük esnafların kepenk kapatılmaya zorlandığını belirtti.

Fazıl ERÜŞ

Geleceği ticarette gördüğünü ve ticaret hayatını çok sevdiğini belirten Ekrem Arlı, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Küçük esnafın ayakta durabilmesi, gelişmesi ve büyümesi için birçok alanda çalışmalar yapacağını belirten Arlı, haksız rekabetin önüne geçmek için “Ortak Mal Alım Projesi”ni hayata geçireceğini ifade etti.

Ülke ekonomisi için küçük esnaflar önemlidir

Ülke ekonomisinin canlılığını koruyabilmesi ve sürdürülebilmesi için küçük esnaflarında büyük önem arz ettiğini söyleyen Arlı, “ Perakende sektöründe rekabetin sağlanabilmesi ve tekelleşmenin önüne geçilebilmesi için mutlaka küçük esnafın yaşamına devam etmesi gerekir. Tüketicilere değişik ürün ve uygun fiyat sunma bakımından bu çok önemlidir” dedi.

Büyük marketler küçük esnafların sonu oluyor

Son yıllarda çok hızlı ve denetimsiz bir şekilde büyük marketlerin açıldığını vurgulayan Arlı, “Açılan büyük marketler(süper, hiper, gros) bakkallarla birlikte bir çok meslek dalını olumsuz etkiliyor. Tüketiciye başta ürün çeşidi, fiyat gibi noktalarda bazı avantajlar sağlayan bu mağazaların sayısındaki artış, tekelleşme süresini hızlandırmakta” olduğunu dile getirdi.

Ortak Mal Alım Projesini hayata geçireceğim

Genç, dinamik, ve çalışkan ekibiyle Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı için hazır olduğunu belirten Arlı, “Seçildiğim günden başlayarak küçük esnafların tüm sorunlarını çözmek için ekibimle var gücümle çalışacağım. Özellikle bakkalların ayakta kalmasını sağlayacak ve rekabet gücünü artıracak projeler üreteceğim. İlk icraatım “Ortak Mal Alım Projesini hayata geçirmek olacaktır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme