HABERİMİZ BELEDİYE SİTESİNİ AÇTIRDI

Azim Yacan
Gazetemizin 28.07.2012 tarihinde Van Belediyesi resmi sitesi'nin   borcu nedeniyle yayınının durdurulduğuna yönelik haberinin ardından belediyenin resmi internet sitesi belediye ilgilileri tarafından yapılan girişimler sonrası yeniden yayına başladı. Ancak açılan site de bazı  bilgilere ulaşım sağlanamazken  sitenin hala güncellenemediği  görüldü. Belediye sitesini ziyaret edenler "Hesabınız Durdurulmuştur Lütfen Muhasebe İle İletişime Geçiniz"  uyarı yazısıyla karşılaşmıştı.
Van Belediyesi'nin uzun süredir kullandığı www.van.bel.tr internet sitesi günlerdir hizmet veremiyordu.  İnternet sitesini ziyaret edenler, "Hesabınız Durdurulmuştur Lütfen Muhasebe İle İletişime Geçiniz"  uyarısıyla karşılaşırken, belediye internet sitesinin ise servis sağlayıcı kurum tarafından borcu nedeniyle kapatıldığı belirtilmişti.
Gazetemizin konuyu gündeme getirmesi üzerine  harekete geçen yetkililer siteyi yeniden ziyaretçilere açtı ancak bu defa sitenin güncellenmediği ortaya çıktı! Site, en son 13.07.2012 tarihinde  "Van Muhtarlar Derneği ile Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden Van Belediyesini ziyaret etti" haberini girmiş ardından herhangi bir güncellemede bulunmamış. Sitenin yeniden ne zaman güncelleneceğine yönelik site de her hangi bir açıklama yapmazken, internet sitesinin bir aya yakın bir süredir kapalı olması ise vatandaşları mağdur ediyor. Siteyi sık sık ziyaret ederek vefat, taziye duyuru, ilan ve belediye çalışmaları hakkında bilgi alan vatandaşlar, sitenin yeniden güncellenmesi gerektiğini ifade ettiler. 
Sitenin kapalı olduğu dönem gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, bir aya yakın bir zamandır belediye gibi önemli bir kurumun internet sitesinin kapalı olmasının düşündürücü olduğunu ifade ederek durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulamışlardı. Belediye yetkilileri ise servis sağlayan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile yapılan anlaşmanın sona erdiğini, bu nedenle belediye internet sitesinin kapatıldığını, yeni anlaşma sonrası sitenin kısa süre içinde açılacağını belirtmişlerdi.

Bakmadan Geçme