GÜRPINAR DEĞERLER EĞİTİMİ FİNALİ

Van’ın Gürpınar Kaymakamlığı tarafından yürütülen ‘Değerler Eğitimi’ düzenlenen final etkinliğiyle bu yıllık sona erdi.
Koç İlköğretim Okulu’nda düzenlenen program, Değerler Eğitimi kapsamında yapılan çalışmaların slayt gösterimiyle başladı. ‘Doğruluk, sevgi ve saygı, hoşgörü ve yardımseverlik’ gibi konuların işlendiği Değerler Eğitimi programı, ardından skeç, orotoryo ve Gönül Elçileri Korusu’nun konseriyle devam etti. Değerler Eğitimi kapsamında başarılı olan okul müdürlerine ödüllerinin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, ‘Değerler Eğitimi’nin yaklaşık on yıldan beri hicranı olduğunu söyledi. Coşkun, “Gerçekten çok önem verdiğim bir konu. Görev yaptığım yerlerde sorunların kaynağında erdemlerden yoksun oluşumuz vardı. Eğitim sistemimize baktığımızda bilgi odaklı bir sistemle karşı karşıyaydık. Tek kanatla kuş uçurtmamızın mümkün olmadığını söyledik. Van’da da bu konuyu önemsedim. Gerçekten de bu eğitimi en fazla önemseyen Gürpınar ilçesi oldu. Kaymakamımız Nurullah Kaya ve eşini tebrik ediyorum. Bu ilçede çok güzel bir birliktelik gördük. Gönül Elçileri Marşı yazmışlar, bu da Türkiye’de bir ilk, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu artık milli eğitimin politikası haline geldi. Aslında ülke çapında uygulanması gerekir. Milli eğitim değil, toplum tarafından önemsenmesi gerekir” dedi.
Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ise, Doğu'da yaşayan bir insan olarak, bu değerlere sahip çıkan insanların sayısının fazla olmasını görmekten onur duyduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaya, “Bu tamamen kalben oluştu. Sevgiyle olunca sonuç güzel oluyor. Ben bu güzelliği 5 aydır yaşıyorum. Umarım bundan sonra yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan ise, Gürpınar’da yapılan bütün işlerde sevgi ve saygı olduğunu belirterek, “Bu korunun şefi Kaymakam Nurullah Kaya Bey’dir. Yapılan her türlü hizmetler; ahenk içerisinde insana yakışır bir şekilde sunma gayretidir. İlçeme yapılan hizmetlerden dolayı Kaymakam Nurullah Kaya Bey başta olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
Program, hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

 

Bakmadan Geçme