GÜRPINAR BELEDİYESİ GÜÇLENDİ

Vali Münir Karaloğlu, Gürpınar Belediyesi tarafından yenilenen hizmet binası ve yapılan köprüleri düzenlenen törenle hizmete açtı
Belediye binası önünde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar, belediyeyi borç batağı içinde devraldıklarını hatırlatarak, şimdi ise borçsuz ve yatırım yapan bir belediye haline geldiklerini söyledi. Yaşar, "Birkaç yıl önce personellerine aylarca maaş ve ücret ödeyemeyen, bütçesindeki aktif değerlerin hacizle satılmış olduğu, banka hesapları ve gelirlerinin tamamı rehinli olduğu, yatırım gibi bir konudan bahsedilmediği, borç stokunun birkaç yıllık gelirden fazla olduğu, belediyeciliğin temel hizmetlerinin dahi verilmediği bir belediye devraldık. Ama şükürler olsun ki bugün, borçlarını ödeyen ve bugün itibari ile devlet dahil hiçbir yere tek bir kuruş borcu olmayan, iş makine parkını yenilemiş, bütün borçlarını zamanında ve disiplinli olarak yapan ve her geçen gün yatırım harcamalarına daha fazla pay ayıran, belediyenin her bir kuruşlunu tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu bilinci ile hareket eden, kaynaklarını etkin ve şeffaf bir şekilde kullanan bir belediye olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Biz gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere çalışıyoruz" dedi.
Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya da konuşmasında, ilçede zor şartlarda hizmet verdiklerini, ancak belediye dahil tüm kurumların birlikte çalışmasından dolayı hizmetlerin ahenk içinde devam ettiğini söyledi.
Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise, hiçbir olay ve hiç kimsenin vatandaşlara yapılan hizmetten alıkoyamayacağını belirtti. Karaloğlu, "Bildiğiniz gibi dün Bingöl'de silahsız ve sivil olarak izin dönüşü evlerine giden askerlerimiz şehit edildi. Bu şehitlerden bir tanesi de Gürpınarlı. Öncelikle herkese başsağlığı dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Maalesef bugün çok mutlu olmamız gereken bir günde bile ağzımızın tadını kaçırtan, huzurumuz bozan bu tür olaylar da devam ediyor. Ama biz terörü gündemine mahkum olmadan bir taraftan da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse, hiçbir olay bizim halkımıza hizmet etmekten alı koyamaz. Belediyenin yapmış olduğu bu güzel hizmetlerden dolayı emeği geçenleri kutluyorum. Hizmetlerin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya ve İlçe Belediye Başkanı Fuat Yaşar, hep birlikte yenilenen hizmet binasının açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra binayı gezen Vali Karaloğlu, yeni alınan iş makinesine binerek ilk kontağı çevirip, iş makinesini hizmete soktu.
Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, belediye tarafından Değirmendüzü ile Akpınar mahallelerinde yapılan ve 700 bin TL'ye mal olan 2 ayrı köprünün açılışı da yaptılar.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme