Gürpınar Belediyesi Çocuk Meclisi Projelerini Tanıttı

Gürpınar Belediyesi Çocuk Meclisi proje tanıtım toplantısı düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce çalışmalarına 2019 yılında Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın talimatlarıyla başlanan mecliste, çocukların hazırladıkları 15 projeyi toplantıda sundu.

Vansesi Haber Merkezi

Gürpınar Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Beşeri Sermaye ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çaka, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar’da herkesimin  ve her yaştan bireyin yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmeleri için çocuk meclisini kurduklarını kaydetti.

Hazırladıkları projelerle Gürpınar’ın gelecek vizyonuna çocukların katkı sağladığını kaydeden Başkan Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak kültürel alanlardan sosyal yardımlara, üst yapı çalışmalarından parke taşına, İstihdam projelerinden prestij caddelere kadar durdurak bilmeden hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz. “Yapacak İşimiz Millete Sözümüz Var” sözünü şiar edinerek ilçemizi inşa ve ihya sürecini çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı ve büyüklerimizi dahil ederek gerçekleştiriyoruz. Bugünde çocuklarımızın hazırladıkları projeleri görme imkanı bulduk. Hakikaten çok güzel ve yoğun emeklerin olduğu projeler hazırlanmış. Hazırlanan projelerle görüyoruz ki çocuklarımız yerel yönetimlerde söz sahibi olması çok doğru ve yerinde bir karardır.” Dedi.
Toplantı 30 meclis üyesinin hazırladığı çeşitli konulardaki 15 projenin sunulması sonrası sertifika töreniyle sona erdi.

Bakmadan Geçme