GÜLAÇAR’DAN MÜSİAD’A ZİYARET

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı İsmail Say’ı ziyaret etti.

MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Gülaçar, sivil toplum örgütleri ziyareti kapsamında ilk olarak MÜSİAD’a geldiklerini söyledi. Gülaçar “Malum 2014 yılı yerel seçimler için ilimiz artık bir büyükşehir statüsü kazandı. İstişareler bizim olmazsa olmazımızdır. Eğer bir şehrin büyümesinden bahsediyorsak, gelişiminden bahsediyorsak, o şehrin lokomotifi durumunda olan iş dünyasını en başa, en öne koymamız, onlarla hareket etmemiz, onların o geniş ufuklarından istifade etmemiz gerekir” dedi.
MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say ise, özellikle altyapı sorunu ve oluşturulacak ekibin iyi seçilmesi hususuna vurgu yaparak, “MÜSİAD olarak her zaman şu vurguyu yapıyoruz. Güvenin ve istikrarın olmadığı yerde yatırım olmaz, aş da olmaz, iş de olmaz. Bu noktada güven ve istikrar anlamında iktidarın da desteğini almış bir yerel yönetimin ilimize çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Kış dönemine denk gelen bir çalışma, çok zor şartlarda çalışacaksınız. Bu noktada Allah yardımcınız olsun. Tabii ki biz MÜSİAD olarak şu vurguyu da yapıyoruz. Belediyecilik bir ekip çalışmasıdır. 2 milyon, 3 milyonluk bir şehri kaldırabilecek altyapı, şehri oluşturabilecek bir ekip oluşturmak gerekiyor. Bu noktada biz de MÜSİAD olarak gerek teknik anlamda, gerek düşünce anlamında ve gerek danışmanlık anlamda her türlü desteği vermeye hazırız. İnanın hemen hemen her hafta gündemimizde bir şekilde yerel yönetimlerle ilgili sıkıntılar var. İşte proje götürüp muhatap bulamayan veya mahallesinde sorunu olup muhatap bulamayan. Bir su arızasını çözebilecek bir teknik ekibin olmadığı bir şehirde yaşıyoruz. Hani bu AK Parti, BDP, X parti anlamında söylemiyorum. Belediyecilik gerçekten halka direk dokunduğumuz, arada bürokratın olmadığı bir hizmet birimidir” şeklinde konuştu.
Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakmadan Geçme