GÜLAÇAR, GÜRPINAR KÖYLERİNDE

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti’nin gitmesi durumunda bu bölgenin biteceğini ifade ederek, “Huzurun, barışın, işin aşın ve istihdamın oluşması adına AK Parti dememiz lazım” dedi.

Gevaş ve Çaldıran ilçe köylerinde ikamet eden vatandaşlarla bir araya gelen Gülaçar’ın bir sonraki durağı ise Gürpınar köyleri oldu. AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi ile birlikte farklı gruplar halinde köylere giden Gülaçar, köy halkı ile buluştu. Tutmaç, Alnıak, Yedisalkım, Koçgüden, Molla Hüseyin ve Günbaşı köylerini ziyaret etti. Köy ziyaretinde çamur deryası yollarla karşılaşan Gülaçar, gördüğü manzaralar karşısında şaşkınlık yaşadı. Köy yollarının çamur deryasındaki halinin içler acısı olduğunu dile getirdi. Allah’ın bu görevi nasip etmesi durumunda köy içerisindeki yolları baştan başa asfalt ve parke taşı ile döşeyeceklerini anlatan Gülaçar, daha sonra çözüm süreci için destek istedi. Bu ülke insanların çok büyük acılar yaşadığını, AK Parti ile tüm bu acıların geride kaldığını ifade eden Gülaçar, 10 yıl önceki Türkiye’yi de bildiklerini belirtti. Gülaçar, “AK Parti’nin her alanda yapmış olduğu hizmetlere tüm Türkiye şahittir ki AK Parti çok büyük hizmetler yaptı. 1 yıldır Allah’a hamd olsun 30 yıldır süren bir savaşın ardından artık burada kan akmıyor. Gençlerimiz, polisimiz ve askerimiz ölmüyor. Herkesin, ister Başbakanı sevsin ister sevmesin, ister A partisi, ister B partisinde olsun fark etmez. Herkesin elini vicdanına koyup bu süreç için ‘Allah razı olsun’ demesi lazım. İşte bu çözüm ve barış sürecinde sonra bizim bu barışı daim kılmamız adına da her birimizin elimizi taşın altına koyması gerekmektedir. Birilerinin bize bağırıp da taş atmasıyla, hakaret etmesiyle tekrar o eski günlerin gelmesini istediklerinde biz de beraberce durup Allah aşkına yapmayın dediğimizde bu çözüm süreci devam edecek ve bir daha bu memlekette kardeş kanı akmayacak” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir belediyesinin ne anlama geldiği konusunda da köylü vatandaşları bilgilendiren Gülaçar, tüm hizmetlerin köylere büyükşehir eliyle geleceğini kaydetti. Gülaçar, “Burada dikkat etmemiz gereken tek konu, eğer biz büyükşehrin ne anlama geldiğini bilirsek, AK Parti’ye gönül verenler veya bu memleketin hizmete, huzura, bu köyün şu mahallenin hizmete ihtiyacı var dersek o zaman diyeceğiz ki AK Parti’nin devam etmesi lazım. Biz eskiden böyle köylü ile yemek yiyen bir Başbakan görmemiştik. Fakirin sofrasında oturan bir Başbakan görmemiştik. Yaşlının, engellinin yanında oturan, onlara maaş bağlayan bir Başbakan görmemiştik. Allah’a şükürler olsun ki bugün her eve mutlaka bir maaş girmektedir. Ben Kürdüm ve bildiğiniz gibi Kürtler vefalı bir millettir. Biz vefaya vefa ile cevap veriyoruz. Biz de diyoruz ki, evet siz de bizim kardeşimizsiniz mademki bize hizmet getirdiniz, bunların devamı için de biz de size destek vereceğiz. Çünkü biz bu memleketin insanı olarak huzurun, barışın, işin, aşın ve istihdamın oluşması için bunun devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama kulağınıza bir yerlerden yalan yanlış bilgiler gelecek. Allah buyuruyor ki ‘yalancının getirdiği habere itibar etmeyin.’ Bu hükümet giderse bu bölge biter. Dolayısıyla bu hükümetin devamı adına, büyükşehre büyük hizmetlerin devamı için bir daha AK Parti dememiz lazım” dedi.

Bakmadan Geçme