GÜLAÇAR: EVİM SAAT BEŞTE ARANMIŞTIR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar bazı basın yayın organlarında gözaltına alındığı haberleri üzerine açıklama yaptı.

İlhan Siyahtaş

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve diğer partililer katıldı.

 Basın toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras söz konusu haberlerin yandaş medya tarafından yapıldığını söyledi.

“MEŞRUİYETİNİN SORGULAMASI AMAÇLANMAKTADIR”

Türkiye de kamuoyunun şahit olduğu üzere 17 Aralık süreci ile birlikte hükümetimize ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yıpratma operasyonları başlatılmıştır”  diyen Osman Nuri Gülaçar, “Sayın Başbakanımız ve Dış İşleri Bakanımızın defaatle ifade ettiği gibi bu operasyonlarla demokratik yöntemlerle deviremedikleri hükümetimizi ve dünya çapında organizasyonları bulunan sivil toptum kuruluşlarını illegal örgütlerle ilişkilendirerek uluslararası arenada meşruiyetlerinin sorgulaması amaçlanmaktadır. Fakat unuttukları bir şey var: Bizler meşruiyetimizi uluslararası güç ve çıkar odaklarından değil bizatihi halktan almaktayız.

“EVİM SAAT BEŞTE ARANMIŞTIR”

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar “ 14 Aralık 2014 Salı günü Van merkezli olarak başlatılan operasyonlarla birlikte eş zamanlı olarak evimde sabah saat 5’te arama yapılmak istenmiştir. Biz adaylığımız süresince her gün toplum içerisinde bulunmaktayız. Bugün burada basınımızın gözü önündeyiz ve halkımızın içindeyiz. Gerek emniyetimizden gerekse savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen sabah 5’te evim de arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur. Buna rağmen evimize aramaya gelen birkaç polis memuru hiçbir suç unsuru bulmamışlardır. Avukatlarımızın Cumhuriyet Başsavcımızla yapmış oldukları görüşmeler neticesinde hakkımızda herhangi bir gözaltı kararının olmadığı teyit edilmiştir” dedi.

 “ İFTİRA VE ÇİRKİN BİR KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR”

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar “ Ancak bu işin bazı medya ayağıyla da şahsımın gözaltına alındığı iftirası ile çirkin bir kampanya başlatılmıştır. Sözde özgürlük havarilerinin yalan haberlere sevindiklerini üzüntüyle müşahede ettim. Oysa bizler hiç kimsenin haksız yere mağdur edilmesini tasvip etmeyiz. Şahsımla ilgili daha önce de asılsız suçlamalarda bulunulmuştu. Mağdur edildiğimiz bir davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz. Şahsım hakkında bulunan tüm asılsız suçlamalardan aklandığımı daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık” diye konuştu.

 “ SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

İddia ve haberler sert tepki gösteren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar “Dost ve düşman herkes bilsin ki çıktığımız bu yolda hiçbir oyun ve iftira bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bu olayın seçim sürecine denk getirilmesi tesadüf değildir, halkımızın göstermiş olduğu teveccühle seçim çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir” dedi. 

Bakmadan Geçme