GÜL: EMEKLİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Hükümete seslenen Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu (MESK) Başkanı Mehmet Şakir Gül, emeklilerin sorunlarının çözümünün gerektiğini belirterek, 'Asgari ücretin altında maaş alan emeklilerimizin maaşlarını en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ediyoruz. Hükümet emeklilerimizin sorunlarıyla ilgilenerek çözüme kavuşturmalıdır' dedi.

Berk İlhan

Mehmet Şakir Gül, Feyzullah Erez, Şevket Beyaz, Arif Görgül, İdris Öktem ve Süleyman Özel tarafından yeni kurulan Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu çalışmalarına başladı.

“Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız”

Açıklamalarda bulunan MESK Başkanı Mehmet Şakir Gül, “MESK Konfederasyonu hak ve hakikat yolunda, adaletten ayrılmadan, kamu görevlileri ve emeklilerin ortak ekonomik sosyal ve kültürel hak, çıkarlarını koruyup geliştirmek hayırlı hizmetler yapmak için yola çıkmıştır. Bizlerde Van ilimizde MESK Konfederasyon temsilcisi olarak aynı görüş ve doğrultuda çalışacağız. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız. Bütün siyasilere eşit mesafede olacağız. MESK konfederasyonumuza bağlı bulunan federasyonların Van ilimizde temsil edilme adına sendika il yönetimlerinin kurulma görevleri bize verilmiştir” diye konuştu.

“Emeklilerimizin maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı”

Emeklilerin sorunlarına değinen Gül, “Ülkemizin emeklilerimize her zaman ihtiyacı vardır. Emeklilerimiz doğru yol gösteren insanlardır. Emekliler hiçbir zaman geçmişi unutmazlar. Emekliler en ağır şartlarda bile en az 25 yılı bu vatana, millete alınlarının teriyle hizmet etmişlerdir. Unutulmasın ki mutlaka herkes bir gün emekli olacaktır. Asgari ücretin altında maaş alan emeklilerimizin maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ediyoruz. Öncelikle kiracı ve evsiz olan emeklilerimize TOKİ’den ev verilmesini talep ediyoruz. İntibak yasasından 2000 yılından sonra emekli olanların faydalanması için bir an evvel çıkarılmasını talep ediyoruz. Memur emeklilerimizin nasıl toplu sözleşme ile zam oranları belirleniyorsa, işçi emeklisi, BAĞKUR emeklisi, dul ve yetim aylığı alan emeklilerimiz içinde topu sözleşmeyle zam oranlarının belirlenmesini talep ediyoruz. Şehir içi veya şehirlerarası toplu taşımalarda minibüs, otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarından emeklilerimizin yaş sınırına bakılmaksızın indirimlerden faydalanmasını talep ediyoruz. Bütün emeklilerimiz hangi kurumlardan emekli olmuşlarsa o kurumlarda şu anda çalışanlar gibi aynı promosyonu almalarını talep ediyoruz. Emeklilerimizin yaş sınırına bakılmaksızın ülkemizde bulunan bütün sosyal tesislerden indirimli faydalanmalarını talep ediyoruz. Emeklilerimizin kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz faydalanmalarını talep ediyoruz. Emeklilerimizden muayene, ilaç katılım payları fark ücretlerinin alınmamasını talep ediyoruz. 3600 katsayısının biran evvel çıkarılmasını talep ediyoruz. Emeklilerimiz için yılda en az 1 hafta olmak üzere tatil yapmaları için yetkililerden imkân sağlamalarını talep ediyoruz. Hükümet emeklilerimizin sorunlarıyla ilgilenerek çözüme kavuşturmalıdır” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme