Güçlendirme Ruhsata Takıldı

Ak Parti Van milletvekili aday adayı, eski Van Acil Afet Müdürü Cafer Giyik, Van’daki yapıların yaklaşık % 70'nin ruhsatsız olması nedeniyle 2011 depremlerinde orta hasarlı yapıların büyük bir kısmının güçlendirilemediğini, bu konuda yasal düzenleme yapılması yanında süre uzatımının büyük önem arz ettiğini, belediyelerin orta hasarlı yapıların güçlendirilmesi için vatandaşlara kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi.

Rıdvan CAN

Depremde orta hasar görerek AFAD raporu  doğrultusunda   güçlendirme yapılmasını bekleyen bazı binalar ruhsatsız olması nedeniyle güçlendirme yapamıyor.  Çare  arayan vatandaşlar soruna çözüm bulunmasını istiyor. 2011 yılında Van ve Erciş’te yaşanan yıkıcı depremler sonrası ağır hasar gören binaların yıkılması, orta hasarlı binaların ise  güçlendirilmesi için tanınan başvuru süresinin 31 Aralık 2015 tarihinde sona ermesinin ardından binası ruhsatsız  ancak orta hasarlı olan vatandaşlar belediyelerin kendilerine yardımcı olmasını ve başvuru sürenin de bir kez daha uzatılmasını istedi.

SÜRE UZATILMALI

Konuyu yakından bildiğini söyleyen  Ak Parti’den milletvekilliği aday adayı,  eski Van Acil Afet Müdürü Cafer Giyik, sorun nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ve zor durumda bulunduğunu güçlendirme ve yıkım başvuru tarihinin uzatılmasının kent ve vatandaşların yararına  olacağını vurguladı.

ONARIM RUHSATI VERİLMELİ

2011 depreminde Van'ın çok büyük hasar gördüğünü hatırlatan Cafer Giyik,“ 2011 depremlerinde orta hasarlı ruhsatsız binaların güçlendirme sorunu çözülmesi gerekir.  Orta hasarlı yapıların güçlendirme süresi yasal olarak 31 Aralık 2015 tarihinde bitti.  Ancak Van’daki yapıların yaklaşık %70'i ruhsatsız olması nedeniyle bu yapıların büyük bir kısmı güçlendirilemedi.  Bu konuda yasal düzenleme yapılması yanında süre uzatımı da  büyük önem arz etmektedir. Belediyeler orta hasarlı yapıların güçlendirilmesi için vatandaşlarımıza yasal kolaylık sağlamalıdır. Belediyeler meclis kararıyla güçlendirme bekleyen vatandaşlarımıza onarım ruhsatı verilmesi için çalışma yapması her yönden faydalı olacaktır.  Bu  çalışma  mağduriyetleri ortadan kaldıracağı gibi şehrimizde hasarlı bekleyen  binaları da  çözüme kavuşturacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme