Gözler Kabine Toplantısı'nda! Pazar yasağı masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında, Kovid-19 ile mücadele, aşı çalışmaları, turizm sektörüne ilişkin gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka, hasta, ağır hasta ve vefat sayıları, aşılama takviminde gelinen aşama ve yerli aşı geliştirme çalışmaları hakkında kabineye bilgi verecek.

Günlük vakalardaki düşüşe karşın aktif vaka sayısının yüksek olması ve turizm sezonunun başlaması nedeniyle bu ay sonuna kadar kısıtlamalarda geniş kapsamlı esneklik yapılması beklenmiyor.
PAZAR GÜNÜ KALKABİLİR 

Ancak  hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesini gündeme alınacak. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının saat 22.00’den 23.00’e veya 00.00’a çekilmesi, pazar günü kısıtlamasının kaldırılması ihtimaller dahilinde olacak.

ETKİNLİKLERE 2 DOZ ŞARTI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Açık hava konserleri, sinema ve tiyatro gibi etkinlikler ise sadece iki doz aşısı tamamlananların katılabilmesi şartı ile 1 Temmuz’dan itibaren başlayabilir.

AŞILAMADA SAYI ARTIYOR 

Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, 20 Haziran saat 23.41 itibarıyla yapılan birinci doz aşı sayısı 27 milyon 192 bin 264, ikinci doz aşı sayısı 14 milyon 395 bin 395 oldu. Böylece, ülke genelinde uygulanan toplam doz miktarı, 41 milyon 587 bin 659 olarak gerçekleşti.

Bakmadan Geçme