Gözaltına Alınan Akademisyenler Serbest

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzaları bulunan, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli akademisyenler savcılıkça serbest bırakıldı. Uludağ Üniversitesi'den 3 akademisyen de cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından mahkemeye sevk edilmeden serbest kaldılar. Zonguldak'ta bildiriyi imzalayan bir akedemisyen ise gözaltına alındı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 15'i gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türrk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Turkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.

Polis ekipleri, 15 akademisyeni gözaltına aldı, diğer akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi. Gözaltındaki akademisyenlerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Akademisyenler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Bakmadan Geçme