GÖKÇENAY MARKALAŞIYOR

Rıdvan CAN
İpekyolu Kedili Kavşak çalışmaları ve Gökçenay Group'un gelecekteki hedefi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay,  "Van'ın bağrından çıkan, bu memleketin firması olan grubumuz dünyaya hitap edecek konuma geldi. Şimdi Van adına uluslararası marka olma zamanıdır. Bu konuda çalışmalarımıza hız verdik. Bu başarı Van'ın başarısıdır, bize inanan güvenenlerin destek olanların başarısıdır.." diyen Gökçenay, büyümeye devam edeceklerinin altını çizdi Kedili Köprülü Kavşak çalışmaları Van Mermer Granit Fabrikası hakkında geniş bilgiler veren Gökçenay,  kedili kavşakta köprü giriş ve çıkış yapılarında,  istinat yaklaşık 600 adet fore kazığı çakıldığını ve Kedili Kavşağı çalışmaları bittiği zaman şehir trafiğinde büyük bir rahatlama olacağını söyledi.  
"KEDİLİ KAVŞAK KASIM'DA AÇILACAK "
Çalışmalara hız verdiklerini ve Van'ın şehir içi trafiğin daha konforlu,  çağdaş kente yakışır  hale getireceklerini ifade  eden Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, "Van için önemli olan ipek yolunu kapatmadan çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eylül ayının 20 sine kadar yan yollara geçmeyi hedefliyoruz. Kasım ayında ise tamamen Kedili Kavşağı'nı tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu. 
  "İPEKYOLUNU KAPATMADAN KEDİLİ KAVŞAĞI YAPIYORUZ "
Kedili kavşakta şu ana kadar 200"ün üzerinde personel çalıştığını ifade eden Gökçenay, Van halkının yol yapımından dolayı sıkıntı yaşamaması için İpekyolu'nu kapatmadan çalışmalarına devam ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti. " İpekyolu Van için çok önemlidir. Şehir içi trafiğinin aksamaması için de kavşak inşaatına başlamadan önce 6 kilometrelik yan yollardan servis yolunu asfaltladık. Yaklaşık 1 ay sonra ise, yan yolların çalışmalarına başlayacağız. Çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor"
"KAVŞAĞIN İNŞASINA ZORUNLU OLARAK BAŞLANILDI"
Van - Edremit Yolu ile İki Nisan, Terzioğlu Caddelerinin kesişim noktasında bulunan İki Nisan Köprülü Kavşağı depremler öncesi ihale edilmesini takiben yapılan araştırma ve yerleşim yerlerinin konumu itibarı ile söz konusu bölgenin trafiğe kapatılarak servis yollarının kullanımı ile 90 günlük bir süreçte kavşağın yapılması planlanmıştı. Ancak ilimizin yaşadığı depremler sonrasında acil durum kapsamında deprem konutları ve yeni yatırımların lojistik destek güzergâhı dikkate alınarak kavşağın inşasına zorunlu olarak başlanıldı. Bu kavşak ilimizin kuzey ve güney uç noktalarında bulunan iki büyük sağlık merkezine hasta ulaşımında zaman kaybını, ambulans ve sağlık ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırması da göz önüne alınarak, lojistik desteği aksatmamak ve bunların yapım sürecini uzatmamak kış şartları oluşmadan TOKİ konutlarına ulaşımda rahatlık sağlamak, üzere; valiliğimiz, idaremiz ve firma yönetimimizce alınan ortak karar gereği söz konusu kavşağın trafiğe kapatılmaksızın yapımına karar verildi.Bunun üzerine planlama ve iş programında değişikliğe gidilerek İpek Yolu güzergâhında gerek Erciş - Edremit gerekse Edremit - Erciş yönünde ikişer şerit olmak üzere orta refüjü kaldırılmak sureti ile trafiğe akış verilmiş ve bu arada adı geçen kavşakta ki trafik sinyalizasyonu da kaldırılarak Şabaniye Caddesi Kavşağından itibaren mevcut yolun daha akıcı bir trafiğe kavuşması sağlanmıştır."
 "İPEKYOLU KAPATILSAYDI TRAFİK ETKİLENİRDİ"
Yirmi dört saatlik bir dilimde söz konusu kavşaktan geçen ambulans sayısı göz önüne alındığında alınan kararın yerinde olduğunu belirten Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay,   "Söz konusu kavşağın ilimizde yapılan yatırımların ihtiyacı olan malzeme ve ekipmanların, teminini ve naklinde kilit noktada olduğu bir gerçektir.  (Özellikle Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum ulaşımları önem arz etmektedir.) Bu nedenle kavşak trafiğe kapatılmadan yapılmasının ne kadar önemli ve yerinde alınan bir karar olduğunu anlamak mümkündür" dedi.
"KÖPRÜLÜ KAVŞAK SADECE BİR ALTGEÇİT DEĞİLDİR"
İpekyolu köprülü kavşağa ait projeler doğru incelendiğinde, bu ihale ve inşaatın sadece bir altgeçit ihale ve projesi olmadığının rahatlıkla anlaşılabileceğini ifade  eden  Gökçenay, " Yoğun emek, çaba  içinde yapımı devam  altgeçit imalatı kapsamında yer alan altyapı deplasmanları bünyesinde İki Nisan Caddesi boyunca İlimizin doğu bölgesinin kanalizasyon hattı altgeçit güzergahının dışına çıkarılmak sureti ile tekrar Terzioğlu Caddesindeki mecrasına bağlanmıştır.  Bu hattın uzunluğu 1.000 metreyi bulmuştur. Ayrıca deplasman için akar kotlar tutturulmak amacı ile ortalama 8,50 m. derinliğinde kazı ve dolgu gerçekleştirilmiştir. Yine Edremit - Erciş yönünde sağ tarafta 800 mm. çapındaki kısmen beton kısmen ise asbest boru ile döşenen içme suyu hattı ilimize yakışır şekilde günün şartlarına uygun yine aynı çapta çelik boru ile değiştirilmiştir. İhale aşamasında 600 m. olarak planlanan bu imalat Van Belediyesinin ileriye yönelik ihtiyaç beyanı ile idaremizin uygun görüşü doğrultusunda 2250 m.ye uzatılmıştır "dedi.
"RAMAZAN AYI NEDENİYLE SU BAĞLANTISI VE FORE KAZIK İŞİ AKSADI "
Yunus Gökçenay, adı geçen deplasman işlerinin 7 Ağustos 2012 tarihi itibarı ile hazır hale getirildiğini,  ancak o süreçte içinde bulunulan halkımızın mağdur olmaması, sıkıntı çekmemesi adına Ramazan ve bayramın da geçirilmesi beklenerek söz konusu bağlantıların ancak 24 Ağustos 2012' de yani 18 gün sonra tamamlanabildiğini, bu durumun kanalizasyon deplasmanı ve buna bağlı olarak alt geçitte ait fore kazık yapımının da gecikmesine yol açtığı söyledi.
"ÖDENEK ALAMADIK İŞİMİZE ÖZ KAYNAKLARLA DEVAM EDİYORUZ"
Yapım süreci içerisinde ülkemizin içinde bulunduğu şartlara paralel olarak geciken ödenek aktarımlarından dolayı işin gecikmemesi adına firmanın kendi öz kaynak ve kredibilitesini kullanarak işin devamı yönünde gereken adımları attığını ve atmaya da devam ettiğini anlatan Gökçenay, " Özellikle müteahhitlik sektöründe yer alanların çok iyi bileceği üzere 30 milyon TL'ye yakın bir öz kaynak aktarımının bir firmanın işine verdiği önemi vurgulamak açısından önemi ortadadır. Buna kavşağın trafiğe kapatılmaksızın yapımının eklediği maliyetler de göz önüne alındığında Firmamızın söz konusu işin tamamlanabilmesi adına üzerine düşenden fazlasını yaptığını ve yapmaya devam ettiğini anlamak zor değildir.
Gelişmeler de dikkate alınarak yapılan planlamalarda Eylül 2012 ayının ikinci yarısında yan yolların tamamlanarak trafik akışının bu bölgeye aktarılması sonrası altgeçit kazısına başlanması ve mevsim şartlarının uygun seyretmesi durumunda ise ihale kapsamındaki işlerin Kasım 2012 içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır" diye konuştu.
"VAN KEDİSİ VAN'IN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR"
İpekyolu kent girişinde bulunan ve ilgi çeken Van kedisi heykelinin geleceği ile ilgili olarak açıklamada bulunan Yunus Gökçenay,"  Van Kedisi Van'ımızın çok önemli doğal bir sembolüdür. Hepimiz için değerlidir. Kavşak yapımı sırasında kedi heykelini kaldırarak bir yerde muhafaza ediyoruz. Kavşak tamamlandıktan sonra valilik, belediye, karayolları ve halkımızın uygun gördüğü takdirde Van Kedisi heykelini istenirse heykeltıraşlara yenisi yaptırılarak, istenirse eskisini kavşağa yerleştirebiliriz. Van Kredisi'nin neslini korumak, tanıtmak adına üzerimize düşen görevi de yapmaya da hazırız."
"VAN MERMER ADINDAN ÇOK SÖZ ETTİRECEKTİR"
Gökçenay Group tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve Türkiye'nin en büyük mermer fabrikasını kurduklarını gazetemize anlatan Yunus Gökçenay, mermerde bir çığır açacaklarını söyledi.  Gökçenay, "Gökçenay Group olarak 23 Eylül'de Çin Fuarına katılacağız. Van"ı en iyi şekilde orada temsil edeceğiz. Van ihracatta çok önemli yerlere gelecek. Van Mermer ve Granit Fabrikası'nın üretimine önümüzdeki yıllarda adından çok söz ettireceğine inanıyoruz. Fuar, tanıtım ve çalışmalarımızla hak ettiği yerde olacağına inanıyoruz" dedi.
“2000 İNSANA İŞ İMKÂNI SAĞLIYORUZ”
Van Mermer ve Granit Fabrikası başta olmak üzere Gökçenay, Grup bünyesinde toplamda 2000 personel istihdam ettiklerini sözlerine ekleyen Gökçenay, Eylül veya Ekim ayı içerisinde Van Mermer ve Granit Fabrikası açılışını yapacaklarını söyledi. 
Gökçenay, "Geçen yıl 40 TIR ile İtalya'dan getirilen makine ve teçhizatımız, yine İtalya'dan gelen mühendisler tarafından kuruldu.  Van ve Erciş ilçesinde 2 adet hazır beton şantiyesi kurduk. 26 mikser ve 5 pompadan oluşan araç parkı ile hizmet veriyoruz. Şantiyemizde son teknoloji markası beton kalite kontrol laboratuarı dahi bulunmaktadır. Her geçen gün gelişmekte olan fabrikalarımızla birlikte iş imkânı alanları da açmaya devam ediyoruz" dedi.  
"ÜRETİMİN YÜZDE 70'İNİ İHRAÇ EDECEĞİZ"
Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Şantiyelerini bir filo olarak kurduklarını ve hızla büyüyerek ihracatta istedikleri noktaya geldiklerini söyledi.
Gökçenay, "Şantiyelerimizi bir filo olarak kurduk. 32 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikamızda, yılda 250 bin metrekaresi mermer ve 170 bin metrekaresi granit olmak üzere toplam 420 bin metrekare üretim yapabilecek kapasitede olacak. Üretilecek olan mermer ve granitin yüzde 70'ini yurt dışına ihraç edeceğiz. Özellikle Van Mermer ve Granit Fabrikası Van'ın dış ticaret hacmini de artıracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERMER FABRİKASINI VAN'DA "
Türkiye'nin en büyük mermer fabrikalarından birini Van'da açtıklarını kaydeden Gökçenay  Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, fabrikalarında sadece mermer ve granit üzerine çalıştıklarını ve son teknoloji ile çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Gökçenay," Türkiye'nin en büyük mermer fabrikalarından birini Van'a kazandırdık. Mermer ve granit üzerine son teknoloji ile bir fabrika daha açacağız ve bunun çalışmaları içerisindeyiz. Fabrikamızda Mermer ve graniti çok ince bir şekilde kesme ve binalardaki ağırlık seviyesini minimum seviyeye düşürmek istiyoruz. Bu sistemle Türkiye'de bir çağ açacağımızı düşünüyorum. Bu özellikte sadece Dünyada İtalya ve Japonya'da yapıyorlar ve Türkiye'de ise, ilk defa bunu biz başlatacağız. Yaklaşık 3 ay sonra faaliyete geçeceğimizi söylemek isterim" dedi.
"VAN'I İHRACATTA EN İYİ KONUMA GETİRECEĞİZ"
Van'ın hak ettiği noktaya gelememesindeki en önemli unsurun gerekli yatırımların yapılmamasından kaynaklandığını ifade eden Yunus Gökçenay, Gökçenay  Group olarak  ihracata yönelik yatırımlar yaparak Van'ın ismini dünyaya duyuracaklarını söyledi.
Gökçenay, Bizim en önemli hedefimiz şuanda Türkiye'de Van'ın ihracatta en gerilerde olan ilimizi en iyi yerlere getirmektir. İnşallah bu çalışmalarımızın verimini önümüzdeki yıl bu aylarda alacağımıza inanıyorum. Bu girişimimizle birlikte Van'ı ihracatta en iyi konuma getireceğiz. Bu girişimimiz Van'a çok ciddi derecede getirileri olacaktır ve artık Van'da mermer bir sembol olacaktır.
"32 ADET MERMER OCAĞIMIZ VAR"
Özelikle İhracata yönelik çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, bu gelişmeler arasında yeni projelere de imza atacaklarını söyledi.
Gökçenay, "Şuan 32 adet ocağımız vardır, bu 32 mermer Ocağından 4 tanesi faal olarak çalışmaktadır ve blok üretimine başlamıştır. Siirt'e bulunan mermer ocağımızda ciddi derecede stokumuz bulunmaktadır. Katar, Çin, Kanada, Amerika, gibi ülkelere ihracat yapmak için görüşmelerimiz devam etmektedir. Tekrar vurgulamak isterim ki önümüzdeki yıl Van mermerin dünya çapında bir marka haline gelecektir. Özellikle bir taşımız dünya da çok iyi tutulacağını söyleyebilirim. Bu taşlardan kedili kavşakta da kullanacağımızı ve bir model haline gelebileceğini söylemek isterim. Biz özellikle hep ihracat düşünüyoruz faaliyetimizin % 70'ini ihracat olarak planlamış durumdayız" diye konuştu.
"DÜNYAYA HİTAP EDECEK KONUMA GELDİK."
Dünyaya hitap edecek konuma geldik. Şimdi marka olma zamanı. Bu konuda çalışmalarımıza hız verdik diyen Gökçenay, büyümeye devam edeceklerinin altını çizdi.  Gökçenay, "Çalışmalarımız son sürat devam etmektedir elimizden geldiği kadar büyümeğe ve dünyaya hitap edebilecek konuma gelmeye çalışmaktayız. Biz şuanda Van'da çevre yolunu da yapmaktayız. Çevre yolunda kamulaştırma yönünde sıkıntılarımız var. Bundan dolayı da bu çalışmalarımız biraz aksamaktadır.  Biz şuanda 18 maddeyi beklemekteyiz, bu madeninin çıktığı an çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Van Edremit arasındaki yolun alt yapı ve yolun sıcak asfaltını da döktük. İşin doğrusu, biz taahhüt ettiğimiz bütün yerler Van'ın en zor denebilecek yerleridir. Van, Hakkâri, Bitlis'te çalışmalarımız oldu. Derecik yolunu yaptık, tam 60 km idi ve çok zorlu bir çalışma sonucu bitirebildik. Dağlıca yolunu yaptık. En önemlisi Bahçesaray yolunu iki taraflı yaptık. Çatak Pervari yol ayrımını yaptık, yani genelde kayalık bölgelerde ve dağ olan bölgelerde zorlu bir çalışma içerisinde olduk. Biz firmamızı kurumsallaştırmayla beraber uluslar arası bir firma haline getirmeyi hedefliyoruz. Bizim İstanbul'da da çalışmalarımız var. Bunlar iki büyük köprü hariç bütün İstanbul'daki köprü ve viyadüklerini güçlendirme çalışmaları bizim firmamız tarafından yapılmaktadır. Irak'ta da çalışmalarımız oldu çok önemli bir yol yaptık ve alnımızın akıyla bitirdik. Aynı titizlikle çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

vanhaber, van haber, van, haber
gökçenay, firma, mermer, fabrika, ırak

Bakmadan Geçme