GENÇLİK MERKEZİNDE BİLGİSAYAR ÖĞRENİYORLAR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi tarafından verilen ücretsiz bilgisayar kurslarına öğrencilerden yoğun ilgi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi tarafından verilen ücretsiz bilgisayar kurslarına öğrencilerden yoğun ilgi. 
Van Gençlik Merkezi, gençlerin çağın en gerekli teknolojisi olan bilgisayarı bilmeleri ve kullanmaları için bilgisayar kursu açtı. Geçtiğimiz yıllarda da açılan bilgisayar kurslarına göre her yıl kursiyer sayılarında artış olduğunu söyleyen Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, katılımın bu şekilde olması durumunda yıllık kurs açma sayılarının da yükseleceğini belirtti. Yeni açtıkları kursa başvurunun 150’ye yakın olduğunu vurgulayan Arslan, “Kurslarımıza yapılan başvurular oldukça fazla. Bizim bilgisayar sayımıza göre kontenjan açıyoruz. Başvuru yapıp kursa katılamayanlar içinde sonraki haftalarda yeni bir kurs açmayı düşünüyoruz. Bilgisayarlarımızın tamamı son teknoloji bilgisayarlardır. Biz istiyoruz ki kursiyerlerimiz internet kafelerde boş zamanlarını sadece oyun oynayarak veya sigaralı ortamlarda zarar görmelerini istemiyoruz. Bu ortamı kurmamızdaki amaç çocuklarımızın,gençlerimizin burada hocalar eşliğinde sağlıklı bilgisayar kullanımlarını sağlamaktır” dedi.
Haftanın 4 günü bilgisayar kursu aldıklarını söyleyen kursiyerler, “Hocalar eşliğinde aldığımız bilgisayar derslerinin bizler için çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.Bilgisayarın en ince ayrıntılarına kadar öğreniyoruz.Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme