GAZETECİLERE QUARKXPRESS PROGRAMI SEMİNERİ

Van Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yerel gazetecilere Ouarkxpress, sayfa tasarımı ve mizanpaj konularında seminer verildi.

Van Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yerel gazetecilere Ouarkxpress, sayfa tasarımı ve mizanpaj konularında seminer verildi.
Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) salonunda verilen seminere İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci katıldı.
Seminerde edindiği tecrübeleri ve deneyimlerini gazetecilere aktaran Ketenci, gazetecilere önemli bilgiler sundu. Seminerde kısa bir açıklamada bulunan BİK Van Şube Müdürü Yahya Öylek, VGC ile birlikte Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) Teknik Eğitim Destek Programı kapsamında proje sunduklarını ve seminerin bu proje kapsamında verildiğini belirterek, "Gazetecilerimizin özellikle sayfaları hazırlarken karşılaştıkları temel sıkıntıları giderebilmek için ve bunun yanında özellikle gazete sayfasını hazırlayan arkadaşlarımız, editör arkadaşlarımız ve yazı işleri müdürlerimizin karşılaştıkları sorunları sormak ve çözümü hakkında bilgi sahibi olmaları için bu semineri düzenledik. Günde 6 saat olmak üzere 6 gün sürecek olan seminerde ayrıca eğitimcimiz tarafından her gün bir yada iki gazetenin ilk sayfaları hazırlanarak bir önceki gün çıkanla karşılaştırılacaktır. Biz burada gazeteci arkadaşlarımıza haberlerini daha kolay, daha güzel ve daha kaliteli sunmalarını hedefliyoruz" dedi.
2011 yılında kurulan şube doğrultusunda her zaman yerel basına katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Öylek, "İlimizde depremler oldu, talihsizlikler yaşadık. Ancak ilk olarak başladığımız bu seminerimizden sonra haber, fotoğrafçılık ve diğer alanlarda da gazetecilerimizin talepleri doğrultusunda farklı eğitimler vermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme