Gastronomi edebiyatla buluştu

Son yılların gözde sektörleri içinde olan ve büyük bir hızla popülaritesini yükselten gastronomi sektörü ‘Sanat ve Edebiyat’ ile birleşerek yeni bir soluk ve trendin akımını başlattı.

Başkanlığını ve kuruculuğunu Şef ve yazar Firkan Gülaydın’ın yürüttüğü ‘Gasrtoedebiyat’ kulübü, bir çok sanat dalını içinde barındırıyor. Kulübün başkanı Günaydın, çıkış fikrini "Edebiyat ile yakından ilgilenen ve çeşitli dergi ve gazetelerde yazarlık yapan Firkan Şefin sanatı anlayan ve hisseden farklı sektörlerden insanları bir araya toplayarak bir kültür mozaiği oluşturmak ve bu oluşum sayesinde tüm sektörlerde kalıcı eserler bırakabilmek" şeklinde açıkladı.

"YEMEK-SANAT-KİTAP SLOGANI" İLE YOLA ÇIKTILAR

Kulübün içinde televizyon dünyasından, modaya sektörüne, yazarlardan, şarap uzmanlarına, şeflere, öğretim görevlilerine, diyetisyenlere, avukatlara, müzisyenlere, sunuculara, öğrencilere kadar birçok alandan insanlar mevcut.

Gülaydın, "Biz hiçbir resmi kuruma bağlı olmayan bir hobi kulübüyüz" diyerek hassas noktalarının altını çizdi. Esnek bir yapıya sahip olduklarını da ekleyen genç yazar, kulübün yazarlarının kendi alanda yazacakları yazıların aylık olarak blogta yayınlayacaklarını da belirtti. Gülaydın, "Böylelikle tüm sektörlerden uzmanların aktaracakları bilgilere tek bir platformdan ulaşılabilecek ve çok çeşitli, renkli bir sayfa olacak" şeklinde konuştu.

Kulübün yönetim kurulunda ki bazı isimler şöyle ; Televizyon Dünyasının Ses Getiren Yapımcılarından, son olarak adını Güneşin Kızları Dizisi ile Duyduğumuz Ahmet Yılmaz Kulübün Sanat Yönetmeni Oldu, Ünlü Şef Tolgar Mireli , Ünlü Moda Tasarımcısı Didem Aydın, Gastronomi ve Şarap Uzmanı Ayseli İzmen, TRT Haber’den Tanju Tatlı, Yine Haber Camiasından Gözde Çıbık, Edebiyattan tanınan simalar Erhan Sertbaş, ‘Yedinci Halka’ Kitabının Yazarı Achilles Valentin, ‘O.Ç’ ve ‘Mor Delilik’ Kitaplarının Yazarı Buket Konur, ‘Esile’ Kısa Filminin Sahibi, ‘Dua’ ve ‘Kadın Erkek İlişkilerinde ve Çocuk Yetiştirmede Ödül - Ceza’ Kitaplarının Yazarı Uzman Psikolog, Yazar ve Müzisyen Evren Hoşrik, Kitap Kurdu Esin Aykan, Gastronomi Sektöründen Korhan Süren, Büşra Pınar, İlknur Albayrak, Nazlı Büşra Özkan, Metehan Selçuk, Hasan Aslan, Emre Çakı, Burak Çakı ve Aslı Uyan’da yönetim ve yazar kadrosundaki diğer isimler.

Bakmadan Geçme