FUTBOL ŞÖLENİ SONA ERDİ

İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 22 takımın kıyasıya mücadele ettiği 'Köyler arası Futbol Turnuvası güzel final maçıyla sona erdi.

Rıdvan Can

İpekyolu ilçe futbol sahasında oynanan final maçında Karpuzalan takımı güçlü rakibi Aşağı Çitli Spor'u 4-2 yenerek, şampiyonluk kupasını İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın elinden aldı. Turnuvanın başından itibaren dostluk havasında geçen maçların finalinde, Aşağı Çitli ve Karpuzalan Futbol takımları karşılaştı.  Karşılaşma öncesi iki takımın futbolcuları sosyal sorumluluk mesajı içeren “Aşımızı yaptıralım kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım” pankartı açtı. Ülkemizde son günlerde yaşanan sel felaketi ve yangınlarda vefat eden vatandaşlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasınıan ardından başlayan maçın galibi Karpuzalanspor oldu.

Karpuzalan Spor takımı ve Aşağı Çitli Spor takımı arasında oynanan final maçını İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Başkan Yardımcıları Doğan Nurses, İbrahim Yaşin, Birol Duman, Sait Çakırtaş, birim müdürleri, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ve ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç izledi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan’ın talimatları doğrultusunda, Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen ve 22 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği turnuvanın sonunda mutlu sona ulaşan takım  Karpuzalan Spor oldu.

“Tüm takımları tebrik ediyorum”

Maçların dostluk ve kardeşlik havası içerisinde geçerek kaynaşmaya vesile olduğunu belirten Aslan, “Şampiyonluk maçında Karpuzalan Mahallemiz,  Aşağı Çitalan Mahallesi futbol takımını yenerek şampiyon oldu. O kadar güzel bir coşku ve sevinç var ki, sanki kendimizi şampiyonlar ligi finalindeymişiz gibi hissetik. Çok büyük emek sarf eden müdürümüzü ve ekibini buradan tebrik etmek istiyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon yapmışlar. Bütün sporcu arkadaşlarımız centilmenlik örneği göstererek güzel performans sergilediler ki, artık bunun devamını getirmek de boynumuzun borcu oldu. İnşallah köylerimizde ve şehir merkezinde birçok alanda, sadece futbolda değil, farklı branşlarda müsabakalarımız ve liglerimiz olacak, buradan çok başarılı sporcularımız çıkacak. Kavga etmeden, herhangi bir sıkıntı, problem yaşamadan, şampiyonumuzun belli olduğu bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

“Güzel bir turnuva oldu”

TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, “Köyler arası futbol ligi turnuvası gerçekten çok güzel geçti. Bu kadar güzel bir spor etkinliğini gerçekleştiren İpekyolu Kaykamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan ve ekibini tebrik ediyorum. Bu bölgede yaşayan gençlerimizi spora yönlendirmek için bu tür aktivitelerin daha fazla yapılması gerekiyor. İlimizde bulunan kurumlar ve yerel yönetimler bu tür spor etkinliklerine daha fazla önem vermelidir” dedi.

Turnuvaya katılan takımlar Kaymakam Aslan ve kurum müdürlerine teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gol kralı Karpuzalan Köyünden

Final maçında attığı iki golle takımına şampiyonluğu getiren Karpuzalanspor futbolcusu Caner Budak kaydettiği 11 golle turnuvanın gol kralı oldu. Final maçı sonrası Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Spor Akademisi tarafından genç sporculara spor malzemesi hediye edildi. Turnuvanın sonunda havai fişek gösterisi yapıldı.

 

Bakmadan Geçme