FRENİ PATLAYAN ARAÇ DEHŞET SAÇTI


Kaza, Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Hal kavşağında meydana geldi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'a gelen ve üzerinde 06 BS 857 plakalı arızalı bir kamyon ile arkasına halatla bağlanan 65 NS 594 plakalı minibüsü çektiği belirtilen 65 EC 529 plakalı kurtarıcı, freninin patlaması sonucu ilk önce 3 araca, ardında da manav olarak kullanılan iş yerine girerek önüne kattığı tezgahları ve vatandaşları yaklaşık 70 metre sürükledi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, yaralı 10 kişi bölgeye sevk edilen ambulanslarla Van'daki değişik hastanelere kaldırıldı.Kaza sonrası görevliler ve vatandaşlar, çekicinin altında ve yıkılan tezgahların altında yaralı aradı.

Valİ Münir Karaloğlu,  trafik kazasının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.
  
Kaza sonrası Vali Karaloğlu, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Karaloğlu, kazada dükkanlarında maddi hasar oluşan esnafı da tek tek gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kaza yapan çekicinin yanına gelen Vali Karaloğlu, burada basın mensuplarına kaza hakkında bilgi verdi. Akşam saatlerinde feci bir kaza haberi aldıklarını ifade eden Vali Karaloğlu, ''Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazanın akşam saatlerinde olması ve belediyenin yoldaki çizgi çalışması nedeniyle caddenin trafiğe kapalı olması daha büyük bir felaketi önlemiş. Bu kazada daha büyük sonuçlar olabilirdi. Ucuz atlatılmış bir kaza olarak bakıyoruz. Çekici önüne kattığı araçları metrelerce sürükleyerek iş yerlerine girdi. Önüne ne katmışsa almış gelmiş. Hepimize geçmiş olsun’’ dedi.
Polisin bölgede yaptığı incelemenin ardından kazaya neden olan kamyonun üzerindeki arızalı kamyon ile arkasındaki minibüs, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Belediye temizlik görevlileri de iş, yerlerinden yola saçılan meyve ve sebzeleri temizledi.
vanhaber, van haber, van, haber

Bakmadan Geçme