Fırıncılar zam bekliyor

Artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanan fırıncılar, ekmeğe zam beklerken, vatandaşlar 2 buçuk liradan satılan ekmeği almakta zorlanırken bayat ekmeğe yöneldi.

Burhan Ergin

Girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı zor günler geçiren fırıncı esnafı vergi, SGK, BAĞKUR, kira elektrik, doğalgaz (odun), gibi giderlerini ödemekte zorlandıklarını, borcu borçla kapattıklarını belirterek yetkililere seslendi. Vatandaşlar ise 2 buçuk liradan satılan ekmeği alamadıklarını, bayat ekmek tükettiklerini söylediler.

“Ekmeğe zam yapılmasını bekliyoruz”

Son 1 yılda girdi maliyetlerine gelen zamların fırıncıyı perişan ettiğini söyleyen fırıncı esnafı, her zammın işlerini daha da zora soktuklarını söyleyerek, “Un, yağ, şeker, elektrik, doğalgaz girdi maliyetlerimize yapılan zamlar nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Borcu borçla kapatma noktasına geldik. Kiramızı, personel maaşlarımızı ödeyemiyoruz. Yetkililerin acilen bu soruna çözüm bulması gerekmektedir. Aksi takdire hepimiz bir bir iflas edeceğiz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Biz yıllardır devletimize vergi veren, istihdam sağlayarak ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunan insanlarız ama maalesef şuan hepimiz ciddi ölçüde mağduriyet yaşıyoruz. Fırıncılar Odasından zam talep ettik. Bir an evvel yetkili mercilerin karar vererek ekmeğe zam yapmalarını bekliyoruz. Umarız yetkililer çağrımıza kulak tıkamazlar” dediler.

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise 2 buçuk liraya satılan ekmeği dahi almakta zorlandıklarını, ekmeğe zam yapılması halinde yeni mağduriyetlerin ortaya çıkacağını belirttiler.

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası tarafından 17 Aralık 2021 tarihinde 210 gramı 1 lira 80 kuruştan satılan ekmeğe 70 kuruş zam yapılarak 2 buçuk liradan satılmaya başlanmıştı.

Bakmadan Geçme