FİRAVUN(LAR):

Bahri Yıldızbaş yazdı...

Firavun'un şahsında, tüm zamanların Firavunlarının o özellikleri:

Kur'an'da en çok anlatılan kıssa, Musa ve Firavun kıssasıdır. Bunun nedeni, Firavun tipinin birçok özelliğini kendi bünyesinde barındırmasıdır. Her defasında tanrılık iddia eden Firavun'un, karakteristik özelliklerinin mercek altına alınması, ibret vesikası olması açısından bir hayli önem arz etmekte.

Azgın, şaşkın, kibirli ve insafsızdı. Hz. Musa'ya, düşmanlıkta ileri gidiyordu. Firavun'un, akıl hocası konumundaydı.

Tutankhamun (Antik Mısırca: y. MÖ 1342 – MÖ 1325) veya Tutankamon, Mısır tarihinin Yeni Krallığı sırasında, 18. hanedanlığın sonunda, kraliyet ailesinin sonuncu lideri olan ve MÖ 1332 – MÖ 1323 yılları arasında hüküm sürmüş Mısır firavunu.

Firavun’un, 1922 yılında Tutankamon'un mezarının bulunmasından sonra çekilen fotoğrafla, 9 yaşında tahta çıktığı ve 18 yaşında öldüğü anlaşılmaktadır.

Mısır'a, yüzyıllarca hakim olmuş 26 firavun ailesi vardır. Her sülalede, çeşitli hükümdarlar asırlarca ülkeye hükmetmiştir. Ayrıca bunlardan büyük bir kısmı da, kendisini tanrı olarak ilan ettirmiştir.

Son bilgisayarlı tomografi ve DNA analizleri, zaten doğuştan gelen hastalıklardan mustarip olan firavunun, kırık bacağının yol açtığı komplikasyonlarla birlikte ciddi düzeydeki beyin sıtmasının kurbanı olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar bu arada, sıtma parazitinin DNA'sının da ayrıldığını kaydettiler.

Eski Krallık, MÖ 2686'dan MÖ 2181'e kadar hüküm sürdü.

Kralların ortalama boyu, 166 cm idi. Kraliçe ve prenseslerin ortalama boyu 156.7 cm idi. İncelenenler arasındaki en uzun firavun, 173 cm boyuyla Ramses II'ydi (MÖ 1303-MÖ 1212). 1.65 cm boyundaki eşi Kraliçe Nefertari-merj-em-Mut da, zamanına göre sıradışı bir uzunluktaydı.

III. Ramses'i suikastla öldüren Kraliçe Tiye, oğlu Pentawere ve suikasta katılan diğer kişiler, asılarak idam edilmişti. Bütün bu detaylar, mumyanın Prens Pentawere olduğu iddiasını kuvvetlendirdi.

İşte Firavun'un şahsında, tüm zamanların Firavunlarının o özellikleri:

1. Her şeyi kontrol etme, yönetme isteği.

2. Hatalı olduğunu, kabul etmemek.

3. Hakikatin, belirleyicisi olduğunu zannetmek.

4. Muhtaç olduğunu, kabullenmemek.

5. Üstünlük iddiası.

6. Zalimlik.

7. Hakikate, kör olmak.

8. Makamını, koruma isteği.

— Acaba, sizde (hepimizde) kaç tanesi vardır?

Kaynakçalar: CC BY-SA lisansı, İslam Ank., Dinler tarihi ve Mısır Tanrıları arşivleri.

Kocaman bir tarihin içini yüzbinlerce bilgi ile doldurmuş, yüz yıllar sonra DNA’lar sonucunda, bir çok bilginin kulaktan kulağa dolma ve yalandan ibaret olduğunu görmekteyiz.

Yok efendim Firavun/lar 7 metre imişler, 700 yıl yaşamışlar, şöyle ölmüşler, böyle ölmüşler, bir sineğe yenilmişler. Hepsi hikaye. Kendilerini tanrı ve zorba ilan etmişler. Bazıları hastalıklara yenik düşerken, bazıları hırslarının kurbanı olmuş, bir çoğu birbirini öldürtmüş veya yaptıkları zulümlere dayanamayan ahaliden, cesur olanlar tarafından gebertilmişler.

Yeni dünyadaki Firavunların adları; emperyalist, sömürgeci, siyonist, işbirlikçi, hain, zalim, baron, fırsatçı, karaborsacı, ahlaksız, haysiyetsiz, merhametsiz, vicdansız, sapkın, sapık, katil ve onlarcası.

İnsan var oldukça, ne Karun’lar, ne Nemrut’lar, ne Ebu Cehiller, ne Muaviye’ ler, ne Deccallar ve ne de Firavun’lar bitmeyecek.

Kökleri kurusa da, yüzü bitse de, toprak kabul etmeyecek ve yüzlercesi bitse de, yeni bini bitecek.

Firavun Firavun diye diye, Firavundan beter Deccalları görmeden, göçüp gidecek. Bütün bunlara da, insan “kaderimiz” diyecek.

 

Bakmadan Geçme