FETULLAH ERBAŞ'TAN SEÇİM ZİYARETLERİ

Saadet Partisi (SP) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş, seçim ziyaretleri kapsamında Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (VASİAD) ziyaret etti.

VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Fetullah Erbaş, 1976'da Van Yem, Van Süt, Kundura Fabrikası, Et Balık Kurumu, Şeker Fabrikası ve bunun yanında Organize Sanayi Bölgesi’nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından temellerinin atıldığını belirtti. Erbaş, “Daha sonra koalisyon hükümetinin dağılmasıyla Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçemedi, fakat 1996'da yeniden Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından temelleri atıldı. Fakat aradan geçen 20 yıllık zaman zarfında OSB arazilerinin bir kısmı Vali Mahmut Yılbaş döneminde çeşitli kurumlara verilerek küçüldü ve şu anda yetersiz durumdadır. Van'da işsizlik çok ciddi boyuttadır. VASİAD olarak çok önemli görevler üstlenmektesiniz, özellikle farklı şehirlerdeki işadamlarını ilimize yatırıma davet etmeniz memnuniyet vericidir. Geçmişte ilimize Milli Görüş hizmet etmiştir ve bundan sonrada Milli Görüş hizmet edecektir'' dedi.
Ali Çiçeksay ise, sermayenin ürkek yapıda olduğunu belirterek, “Huzur ve güven ortamının kalıcı bir şekilde tesis edilmesi durumunda bölgeye çok ciddi yatırımların olacağını düşünüyoruz. VASİAD olarak farklı şehirlerdeki TUSKON’a bağlı işadamlarını Van'a getirmekteyiz ve şehrimize yatırım yapmaları hususunda gerekli çalışmaları yapmaktayız. Fakat şu anda OSB arazileri mevcut talebi karşılamamaktadır'' dedi.
Ali Çiçeksay, Fetullah Erbaş'a seçimlerde başarılar dileyerek, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bakmadan Geçme