FERİT MELEN MEYDANI YENİLENİYOR

Van'ın İskele ve Sıhke caddelerinin arasında yer alan, 5 yolun kesiştiği noktada bulunan Ferit Melen Meydanı yenileme projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı.

Burhan Ergin

Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Ömer Cami, Dabbağoğlu Parkı karşısında İskele ve Sıhke caddeleriyle birlikte 5 yolun kesiştiği noktada bulunan Ferit Melen Meydanı kısmi yenileme çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında daha önce Tayyar Dabbağoğlu Parkı ve Hazreti Ömer Camii önünde görüntü kirliliği yaratan caminin görünümünü  gölgeleyen demirden yapılan turuncu direkler kaldırılıyor. Belediye yetkilileri kalabalık ve  çirkinlikten başka bir işe yaramayan  metallerin kaldırılarak yerine oturma bankları yapılacağını Ferit Melen Meydanı geneli için daha kapsamlı bir proje düşünüldüğünü ifade ettiler.

Vatandaşlar  da cami ve park önünde kötü bir görünüm oluşturan  Ferit Melen Meydanı'na yakışmayan  anlamsız kalabalığın, görüntü kirliliğinin  kaldırılarak  yeni düzenleme yapılmasından memnuniyet duyduklarını  ifade ettiler.

Bakmadan Geçme