Faruk Alpaslan, Şoförler Odası seçimleri için adaylığını açıkladı Odayı kurtarmaya geliyorum

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul'a sert eleştirilerde bulunarak belgelerle konuşan Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, 'Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın vergi dairesine 475 bin 653 lira 11 kuruş borcu bulunmaktadır. Gecikme faizi 280 bin 994 lira 27 kuruştur. Toplamda 756 bin 647 lira 37 kuruştur. Bu sadece Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın şuan ki vergi borcudur. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın SGK'ya 624 bin 818 lira 36 kuruş borcu bulunmaktadır. Gecikme faizi 493 bin 669 lira 85 kuruştur. Toplamda 1 milyon 118 bin 488 lira 21 kuruş borcu bulunmaktadır. Bakın biz bu borçları 26 Ekim 2021 tarihinde çıkardık. Bu borç Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın 2014 yılından sonraki borcudur' dedi.

2022 yılının Ocak ayında yapılacak Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleri için adaylığını açıklayan Alpaslan, “Ben geçmişte siyasete atıldım. Siyaset alanında da esnaf ve sanatkarın sesi olmak istedim ama nasip değilmiş, şuan tamamen siyaseti bir tarafa bırakıp sadece ve sadece esnaf ve sanatkarımızın ekmek davasını, çoluk çocuğunun rızkının bekçisi olmak için geri dönüyorum. Bunlara yapılan haksızlıklara dur demek benim boynumun borcudur. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2022 yılının ocak ayında yapılacak seçimde adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu.

Burhan Ergin – Evren Doğruer

Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Faruk Alpaslan, gazetecilerle bir araya geldi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un 8 yıl 2 dönem yürüttüğü görevde hiçbir şey yapmadığını söyleyen Alpaslan, “Esnaflar inim inim inliyor. Hiçbir icraat üretmedi. Tek bir tane vaadini yerine getirmedi. 8 yıl boyunca Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı 80 yıl geriye götürdü” ifadelerini kullandı.

“Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bizim için çok kıymetli ve önemlidir.”

Görevde bulunduğu süre içerisinde esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmek için çalıştığını belirten Alpaslan, “Uzun zamandır bir takım spekülasyonlar yapılıyor. İlk günden bu yana bir şeyler anlatmaya çalıştım ama sesimizi duyurmaya yetmedi. Ailemin bir geleneği olan esnaf ve sanatkara hizmeti kendimize bir ibadet olarak görüyoruz. Esnafların çocuklarına rızk kazandırması için biz yıllarca öncülük ettik. Bu zamana kadar bulunduğum tüm görevleri en iyi şekilde yürüttüm. Çünkü ben büyüklerimden bunu gördüm. Söylem ve icraatlarımız birbirine tamamen uydu ama maalesef bir takım çıkarlar uğruna benim ve arkadaşlarımın hakkında bir takım ithamlarda bulundular. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bizim için çok kıymetli ve önemlidir. Şuanda odada 5 bine yakın esnaf kaydı bulunmaktadır. Bizi diğer illerden farklı kılan bir özellik var. Şoförler Odasının sadece motorlu taşıt üzerine olan bütün kamyoncu, minibüsçü, taksici, otobüsçü, servisçilerin tamamı bir çatının altında birleşiyor ama diğer illere baktığınız zaman her bir branşın ayrı bir odası var. Van şuan öyle bir hal almış ki insanlar ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Van’ımız her geçen gün büyüyüp gelişiyor. Bizde esnafımızı geliştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Odayı borçsuz devrettim”

2014 yılında seçimi kaybettikten sonra Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı borçsuz bir şekilde devrettiğini kaydeden Alpaslan, “2014 yılının Ocak ayında genel kurulda Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimini kaybettim. O zamanki seçilen kişiler bir takım taahhütlerde bulundular. Bütün esnaflarımız da o taahhütleri biliyor. Ben 8 yıl 2 dönem Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı görevini yürüttüm. Benden sonra da 8 yıl 2 dönem bu arkadaş verdiği vaatlerle göreve seçildi. Verdiği vaatleri içeren broşürü 8 yıldır saklıyorum. Verdiği bütün vaatlerden bir tanesini yerine getirmişse bütün kamuoyundan özür dileyeceğim. Odayı kaybettikten hemen sonra basın toplantısı yaparak ‘oda borç içerisinde yüzüyor, Faruk Alpaslan ve yönetimi bize borç bıraktı’ gibi açıklamalar yapıldı. Bakın aradan 8 yıl geçti.Ben odayı borçlu devretmedim. Vergi dairesinden 10 Temmuz 2013 tarihinde almış olduğum resmi belgemi kamuoyuna sunuyorum. Aynı tarihte Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan almış olduğum resmi belgemi de sunuyorum. Bu belgelerde Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın vergi dairesine herhangi bir borcu yoktur yazıyor. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu da resmi belgeyle Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 6 bin 900 lira SGK borcu olduğunu gösteriyor. Bu borçta Van depremi nedeniyle uygulanan mücbir sebepten dolayı ertelenen borçtur. Öyle bir ithamlarda bulundular ki sanki biz odayı borca batırdık. Bakın Allah’ın üstüne yemin ediyorum ki bütün hakikat belgelerde mevcuttur. Ben ve yönetimim asla borç bırakmadık” dedi.

“Hiçbir zaman esnaflarımızdan uzak kalmadım”

Her zaman esnafların yanında yer aldığını belirten Alpaslan, “Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na 2005 yılında göreve seçilirken odamızın araç gerekleri içerisinde bir tanem eski ambulans vardı. 2 tane de eski kurtarıcımız vardı. Bizim Kazım Karabekir Caddesi üzerinde 3 kişinin yan yana duramayacağı hizmet odamız vardı. Ben 2005 yılında göreve seçildikten sonra arkadaşlarımla birlikte hızlı bir şekilde odalar iş merkezinde 4 daire alıp birleştirerek Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na kazandırdım. Şuan bizim aldığımız yerde hizmet veriyorlar. İki tane kurtarıcının yerine 4 tane kurtarıcı aldık. Eski ambulansı onarıp Iğdır Şoförler Odası’na hediye ettik. Onun yerine bir tanesi Mercedes olmak üzere iki tane ambulans aldık. 20’nin üzerinde kamyoncular garajına nakliyeciler yazıhanesi yaptık. Bunun yanında sosyal tesis kazandırdık. Biz Türkiye’de ilkleri başardık. Taksicilerin havaalanında iyi bir hizmet vermeleri ve para kazanmaları için dönüşümlü çalışmalarını sağladım. Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ili Van’ın her geçen gün sorunları büyüyor. Esnaf ve sanatkarımızın günün konjonktürüne uyduracak ekonomik olarak güçlü ayakta durabileceği çalışma ortamını iyi sağlayabilmek için esnaf odalarını aklı başında kişilerin yönetmesi gerekiyor. Esnafların sorunlarını çözecek taleplerde bulunmaları lazım.Esnafın derdi kendi ekmeği, çoluk çocuğunun rızkıdır. Ben esnaflarımıza hizmet etmek için Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini kurdum ve halende canla başla Van esnafımıza hizmet ediyorum. 2015 yılından bugüne kadar 200 milyonun üzerinde esnaf ve sanatkara devletin imkanlarıyla kredi verdim. Bu esnafların ne sıkıntı çektiğini çok iyi bilen biriyim. Hiçbir zaman esnaflarımızdan uzak kalmadım” diye konuştu.

“Bunlar hizmet veremez duruma geldi”

Emin Tuğrul ve yönetiminin hiçbir hizmet veremediğini kaydeden Alpaslan, “Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Türkiye’de örneği olmayan bir ilke imza attım. Görevde bulunduğum süre içerisinde arkadaşlarımla birlikte esnaf sarayı yaptım. Bin kişilik salon, 4 tane 400 kişilik toplantı salonu, 20 tane esnaf ve sanatkara ait makam odası, sekreterya kazandırdık. Şuan esnaf sarayı orada ama bir tane toplantı bugüne kadar yapılmadı. Şoförler odası oranın 3’te birine ortaktır. Benden sonra bir yıl boyunca ambulanslar çalıştı. Kurtarıcılar çalıştı, bir yıldan sonra tamamen herşey kapandı ve icralık oldu. Bunlar hizmet veremez duruma geldi. Madem icra bunların üzerine geldi. Makam aracının üzerine neden gelmedi?Neden kendi kullandığı makam aracını icradan kurtardı? Esnafımızın zor zamanında yanına yetişecek olan ambulans ve kurtarıcılar nerede? Esnafın ilk kaza yaptığı an aradığı odanın ambulansı ve kurtarıcıları nerede? Garajda yatıyor ama seçim dönemi geldiğinde yüz binlerce fatura işleniyor” ifadelerini kullandı.

“Esnaflar inim inim inliyor”

Esnafların inim inim inlediğini belirten Alpaslan, “26 Ekim 2021 tarihinde almış olduğum Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın benden sonraki vergi ve SGK borcunu resmi belgeyle açıklıyorum. Hani diyorlar ya bize borç bıraktı, benim bıraktığım borç 6 bin 900 liradır. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın vergi dairesine 475 bin 653 lira 11 kuruş borcu bulunmaktadır. Gecikme faizi 280 bin 994 lira 27 kuruştur. Toplamda 756 bin 647 lira 37 kuruştur. Bu sadece Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın şuan ki vergi borcudur. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın SGK’ya 624 bin 818 lira 36 kuruş borcu bulunmaktadır. Gecikme faizi 493 bin 669 lira 85 kuruştur. Toplamda 1 milyon 118 bin 488 lira 21 kuruş borcu bulunmaktadır. Bakın biz bu borçları 26 Ekim 2021 tarihinde çıkardık. Bu borç Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2014 yılından sonraki borcudur. Ben sıfır borçla devrettim. Bizden sonra seçilen yönetim SGK borcunu, vergi borcunu ödememiş, personellerin maaşlarını vermemiş, doğalgaz yıllardır bu memlekete geldi ama odada halen ocaklarla ısınıyorlar. Allah aşkına bunlarda doğalgaza çekecek para yok muydu? Esnaflar inim inim inliyor. Hiçbir icraat üretmedi. Tek bir tane vaadini yerine getirmedi. 8 yıl boyunca Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı 80 yıl geriye götürdü. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 1 milyon 49 bin lira borç nedeniyle icraya verilecek. Bunun yanında 1 milyon 118 bin 488 lira da SGK borcu, 756 bin 994 lira vergi borçları bulunmaktadır. Bizim yapmış olduğumuz esnaf sarayına taşınmayarak, mevcut yerinde durarak 1 buçuk milyonluk kira borcunu müteahhide ödemek zorundadır. Şuan mahkeme aşamasındadır. Bu şoför odası kefeni boynunda 24 saat yollarda olan bu insanlara yazık değil mi? Vicdanınız nasıl kabul ediyor. Sizde hiç mi vicdan yok. Şoför esnafının tek davası ekmektir. Şuan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası hakkında1 milyon 49 bin lira borcu olduğu için 8 tane icra dosyası hazırlanmıştır. Bakın ben odayı devrederken 7 milyon esnaf ve sanatkarlardan oda aidat parası alınması gerekiyordu. Bugün 6 milyon toplanmış, 1 milyon kalmıştır. Ben odayı bırakırken 3 bin 800 tane karakollarda yakalanan araçları çekerek Yedi Emin otoparkına bıraktım. Benden sonra bir tane bu araçların üzerine eklenmediği gibi mahkeme kararıyla bu araçlar sahiplerine iade edildi gitti. Her çıkan araçtan en az 10 bin lira para alınıyor. Bu paralar nerede? Yapılan haksızlıklara dur demek benim boynumun borcudur” diye konuştu.

“2022 yılının ocak ayında yapılacak seçimde adaylığımı açıklıyorum”

Alpaslan son olarak şunları söyledi; “Van bölgemizin en büyük ilidir. Esnaflarımız kaliteli hizmet hak ediyor. Esnaflarımızın tek dileği çocuklarına helal rızk götürmektir. Bizde üzerimize ne düşüyorsa seve seve yerine getireceğiz. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı borç içinde yüzdüren şuan ki mevcut yönetim utanmadan tekrar aday olacağını ima ediyorlar. Arkadaş siz ağlamaktan başka ne iş yaptınız. Bu zamana kadar kaç tane sorun çözdün. Bakın ben enkazı düzeltmek için, nereden bakarsanız bakın 5 milyonun üzerinde bir borca sahip Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı kurtarmak için adaylığımı ilan ediyorum. Ben esnaflarımıza hizmet etmek için odayı tekrar ayağa kaldırarak itibar kazandıracağım. Ben belgelerle konuştum, sizde yüreğiniz yetiyorsa belgelerle gelip konuşun. Ben kimseyi ayrıştırmam, davam ekmek davasıdır. Partiler üstü bir davam var. Ben geçmişte siyasete atıldım. Siyaset alanında da esnaf ve sanatkarın sesi olmak istedim ama nasip değilmiş, şuan tamamen siyaseti bir tarafa bırakıp sadece ve sadece esnaf ve sanatkarımızın ekmek davasını, çoluk çocuğunun rızkının bekçisi olmak için geri dönüyorum. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2022 yılının ocak ayında yapılacak seçimde adaylığımı açıklıyorum.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme