FACEBOOK'A VAN’DAN TEPKİ

Van’ın adını Tuşba olarak değiştiren sosyal medya devi Facebook’a Vanlı kullanıcılardan tepkiler çığ gibi büyüyor.

Berk İlhan

Sosyal medya devi Facebook'un yeni tasarıma geçiş sonrası kimlik bilgileri kısmında Van olarak yazan kullanıcıların doğum yerini Tuşba olarak değiştirmesi Vanlı kullanıcıların tepkisine neden oldu. Van ismini Tuşba yapan Facebook’a başaklayan tepkiler dalga dalga yayılıyor. Fecebook’tan tepkilere neden olan değişiklikle ilgili şimdilik her hangi bir açıklama yapılmadı.

Facebook’ta Vanlı kullanıcıların bilgisi dışında memleketi hanesinde otomatik yapılan değişikliğin hangi amaçla yapıldığı bilinemiyor.  Kullanıcılar doğum seçeneğine müdahale edemiyor. Tepkilerini Facebook sayfalarında gündeme getiren Vanlı kullanıcıların bir kısmı  “Memleketi: Tuşba”   bilgisini Van olarak değiştiremeyince bu seçeneği profilinden kaldırmaya başladı.

Facebook’ta kimlik bilgileri kısmında doğum yeri Van olarak yazılmasına rağmen Tuşba yapılmasının uluslar arası siyasi gizili bir amaç taşıdığını sayfalarında ileri süren Vanlı kullanıcılar yasal girişim başlatmaya hazırlanıyor.

Facebook’un  uygulamasının kullanıcılara yönelik açık dayatma olduğunu, bütün Vanlıların yasa dışılığa karşı tepki göstermesini istediler. 

Facebook’a kişisel sayfalarından çığ gibi tepki  yağdıran kullanıcıların tepkilerinden bir kısmı:

Gamze Bozsoy Evet cok uğraştım değiştiremedim memleketi sildim 

Suheyla Dabbağoğlu  Van balığı inci kefali olmasın derken facebook Van'ı Tuşba yaptı.Haberiniz oldu mu? Hey facebook bana bak bana ben Türkiye cumhuriyeti devletinin Van şehrinde yaşıyorum. Sen istedin diye benim yaşadığım şehrin adı Tuşba olamaz. Kendine gel ve hemen düzelt Yoksa gerekli yasal işlemler için harekete geçerim. Ve etkinlik oluştururum. Bu ne şımarıklık, utanmazlık haddini bilmezlik yahu.Formun Üstü

Formun Altı

M Murat Oto Ben şu mesajı sorun bildir seçeneğinden gönderdim, siz de gönderin bence...Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 ilinden biri olan Van kenti yaşadığı şehir ve memleket seçeneğinden çıkarılmış, yerine  Tuşba geçmektedir...Tuşba Van ilinin sadece bir ilçesidir...tüm Vanlılar bu durumdan şikayetçidir....lütfen bu yanlışı düzeltiniz...!

 

Seyfo Abi  Madem bu kadar ilçeyi yazmıyorlar Büyükşehir yazsa da olur yetmez mi :))

 

Yaşar Eryiğit Hmm ben anladım oniii...

 

Nur Ödemiş Ben memleketi silerek tepkimi gösterdim onun dediği değil benim aslım, nereli olduğum önemli

Tülay Atila düzelmiyor

Figen Sofuoğlu Büyükşehir oldunuz diye olabilir mi? ülkenin adı değişmesin de..

Nuray Kurban Siteye bildirdim, siz de bildirin lütfen

Selami Akkılar Tuşba olmuş düzeltemedim

Çiğdem Ertan Değiştiremiyorum da bir türlü.

Tülay Atila Evet Vanlılar tavrınızı koyun

Bakmadan Geçme