EYLÜL AYI UKOME TOPLANTISI YAPILDI

Van Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan başkanlığında düzenlenen toplantı, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ulaştırma 8. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı, Tatvan Liman Başkanlığı, Ferit Melen Hava Meydanları Müdürlüğü temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, 14 gündem maddesi ile 11 alt komisyon kararı görüşüldü.
Toplu taşıma ve kent ulaşımı ile ilgili birçok kararın görüşüldüğü toplantıda il sınırları içinde faaliyet gösteren S plakalı (Okul Servis Araçlarının) 2021-2022 eğitim yılı öğrenci taşıma ücretlerinin artırılması talebi, pandemi döneminde mağdur oldukları belirlenen okul servis araçlarına 3 aylık geçici güzergâh izin belgesi verilmesi talebi, Edremit ilçesi Havalimanı Kavşağı istikametinden başlayarak, Edremit sahil bandı istikametinde sahil bandı bisiklet yolu ile birleştirilmesi planlanan bisiklet yolu yapımı için belirlenen güzergâhta bulunan yan yolun (servis yolu) trafiğe kapatılması talebi, Erciş ilçesi sınırları içinde yapılması planlanan yaklaşık 10 km’lik bisiklet yolu projesi güzergâhlarının görüşülmesi ve UKOME Kurul Kararı ile belirlenen yetkilendirilmiş otopark ve çekici ücretlerinin Adalet Bakanlığı Lisanslı Yediemin Depoları Yönetmeliği Ücret Tarifesinde belirlenen ücretler ile aynı olması talebi gibi birçok konu görüşülüp karara bağlanırken, bazı konular  ise alt komisyona sevk edildi. 

Toplantı, katılımcıların karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme