Etki ve tepki

                 

Taksim eylemleri farklı biçimlerde sürerken cumartesi akşamı tüyler ürperten görüntüler Halk ve Ulusal TV'de ekrana getirildi.
Elindeki palayı sağa sola sallayarak önüne gelene höyküren genç hızını alamayarak sokaktan geçen genç bir bayana önce palanın tersiyle vurdu ve ardından da neye uğradığını şaşıran bayanın sırtına tekmeyi indirdi. Yetmedi sağa-sola hücumlar çekerek çemkirmeye devam etti. Orada bulunan polisler önce seyretti sonra da sanki hiçbir şey olmamışçasına genç saldırgan ve arkadaşlarını olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Tarih 6 Temmuz 2013 ve yer İstanbul Taksim Meydanına yakın cadde ve sokaklardan biriydi.
Şimdi sormazlar mı?
Oradaki görevli polisler kimlerdi?
Neden saldırgana müdahale etmemişlerdi?
Saldırıya uğrayan genç hanımefendi neden korunamamıştı?
Niçin saldırganlar yakalanıp gözaltına alınacakları yerde al acele olay yerinden uzaklaştırılmıştı?
Ruanda'da, Uganda'da, Yugoslavya'da ve Sırbistan'da da olaylar böyle başlamış ve uzun yıllar bir arada barış içinde yaşamış insanlar birbirlerine kırdırılmıştı.
Taksim'de yukarıda anlattığım olay yaşandığında mecliste de milletvekilleri birbirine girmiş:
"Eli palalı gençler kim?" Sorusuna iktidarın önde gelem milletvekilleri yanı vermek istemeyince hatırı sayılır bir arbede yaşanarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde de kan akmıştı.
Biz bu tehlikeli restleşmeyi 1980 yılları öncesinde de yaşamıştık. O zaman da polisin yanında yer alan ülkücü gençler ile devrimci gençler arasında kapışmalar yaşanmış ve kardeşkanı akıtılmıştı.
Cumartesi ekrana gelen o çirkin saldırıyı başlatan eli palalı gençler ve duruma göz yuman polisler mutlaka ortaya çıkarılmalı, yasal işlem yapılmalıdır. Aksi takdirde bu çirkin saldırılara karşı etki ve tepki refleksi misillemelerin oluşmasına yol açabilir ve eline pala alan Vandallar yüzünden toplu gerilebilir.
Bir açıklama bekliyoruz… Eline pala alan veya verilen gençler kimlerdi?
Neden saldırmayı üzerlerine vazife edinmişlerdi?
Oradaki polisler niçin kayıtsız kalmış ve vatandaşlar arasında çok ama çok tehlikeli ikiyüzlü bir tavır sergilemişlerdi? Olay olağanüstü bir ciddiyetle açığa kavuşturulmalıdır…

Bakmadan Geçme