Eş Başkanlardan Esnafa Ziyaret

Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, kentteki birçok esnaf grubunu ziyaret ederek, hem sorunlarını dinledi hem de seçim sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya; Van Organize Sanayi Bölgesi, Oto Sanayi Sitesi, Sebze ve Meyve Hali, Oto Galericiler, Marangozlar Sitesi ve Hurdacılar Sitesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Van Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden eş başkanlar ardından ETE Betonu ziyaret ederek fabrika sahibi Ömer Ete'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Oto Sanayi Sitesi'ne geçen eş başkanlar, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muhittin Yıldızbaş ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Sanayi Sitesi'nin ardından geçen yıl temeli atılan ve Türkiye'nin en önemli parkları arasında yer alacak Van Büyükşehir Belediyesi Fidanlık Parkı 1. Etap çalışmalarını yerinde inceleyen eş başkanlar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fidanlık Parkı'nın ardından bu kez Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret eden eş başkanlar, burada Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Abi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Kent merkezindeki korsan satıcılarla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Abi, hal esnaflarının büyük bir bölümünün artık zarar etmeye başladığını belirtti. Halde 120 esnafın olduğunu ve bunların yüzde 90'ının dışa bağımlı olduğunu aktaran Abi, hal ile ilgili sorunların belediye ile geliştirilecek ortak çalışma ile çözülebileceğini ifade etti.
Eş Başkan Hatice Çoban ise, kentteki birçok iş kolunda işleyiş sıkıntılarının olduğunu belirterek, bu sorunların acil çözülmesi gereken sorunlar olduğunu belirtti. Sorunların diyalog ile çözüleceğini belirten Çoban, "Bizim kimliğimiz emek kimliğidir. Biz bu sorunları çözmek için buradayız. Biz sadece bir kesimin değil, kentteki herkesin eş başkanlarıyız ve tüm çalışmalarımızı da bu bilinçle yapıyoruz. 24 saatini bu halka hizmet için verenler ancak bizim kimliğimizi taşıyabilir" diye konuştu.
Eş Başkan Çoban, "Kentimiz ağır şartlardan geçmiş, çatışmalı bir ortam ve ağır 2 doğal afet yaşamışmış bir kent. Kentimizin sermayesini büyüten ama kendi içine döndürebilen bir duruma ihtiyacımız var. Türkiye’nin her alanda en pahalı kentlerinden biriyiz. Kendi yerel üretimimizi kendi içimizde de tüketebiliriz. Bunu yapmak için büyük bir bilince ihtiyacımız var. Kentimizin neresine bakarsanız bakın yüzde 90'ı kaçaktır. İmarı kaçak, ulaşım, satış konusunda kaçak yani her kalemde kaçak var. Gezdiğimiz esnaf sektörlerinde hepsi kaçaktan söz ediyor. Ama şunu da kabul etmeniz gerekir ki, bu işlerin hepsinin üstesinden sadece belediyenin gelebileceği bir durum değil. Biz birlikte çalışırsak bu sorunların da üstesinden gelebiliriz" dedi.
Eş Başkan Bekir Kaya ise, “5 yıl birlikteyiz. Bu 5 yılın stratejik planlarını sizlerle birlikte hazırlayacağız. Sorunlarınızı biliyorduk ama tekrardan notlarımıza aldık. Aynı sektörde iş yapan esnaf gruplarını bir araya toplamak bizim esas görevimiz. Kaldı ki bunun girişimini yapan sizlere destek vermemiz bizim esas görevimizdir. Diğer sorunları da inşallah 5 yıl içerisinde çözmüş olacağız" dedi. Konuşmalarından ardından eş başkanlar, Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, buradaki esnaflarla bir araya geldi.

Bakmadan Geçme