Eş Başkanlar Gevaş'ta Muhtarlar İle Buluştu

an Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ile Bekir Kaya, Saray ve Özalp'ın ardından bu kez de Gevaş ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Gevaş ilçesinde gerçekleşen toplantıya Çoban ve Kaya'nın yanı sıra BDP Gevaş İlçe Örgütü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterleri'nden Sedat Töre, Van Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Müdürlüğü Su ve Kanalizasyon Daire Başkanı Murat Acar, Fen İşleri Daire Başkanı Bekir Kıran ile çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıda ilk sözü alan Çoban, kentteki tüm mahallelerin sorunları olduğunu ve kentin büyük bir bölümünde de acil çözülmesi gereken sorunların olduğunu ifade etti. Bu öncelikli sorunların çözülmesi için toplantılar yaptıklarını ve bu toplantılardan elde edilen verilerle çalışmalara başlayacaklarının altını çizen Çoban, 5 yıllık çalışmaların bir plan çerçevesinde yürütüleceğini belirtti. Köylerin ve mahallelerin ortak sorunlarının taziye evi, yol, su ve altyapı olduğunu aktaran Çoban, yaptıkları toplantılarla 5 yıl içerisinde halkın istediği bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini belirtti.
Muhtarlarla diyalogun gelişmesi için kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Çoban, muhtarların siyasi kimlikleri ne olursa olsun bir kenara bırakarak sadece hizmete yönelmesi gerektiğini söyledi. Muhtarların siyasi kimliklerinin muhtarlık ve hizmetlerinden sonra gelmesi gerektiğini aktaran Çoban, "5 yıl boyunca demokratik ve şeffaflık içerisinde belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz. Muhtarlarımız ve bizler seçildiğimiz takdirde neler yapabileceklerimizin sözlerini verdik. Biz tüm sözlerimizin sorumluluklarını yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.
Eş Başkan Kaya ise, Gevaş'ta yaşanan sorunların sorumlularının herkes olduğunu belirterek, "Yollar kışın çamur, yazın toz ise bu hepimizin ilgisizliğinden kaynaklanıyor. Biz büyükşehir olarak üzerimize düşen çalışmaları yerine getireceğiz. Bütçemize göre bu çalışmalarımızı 5 yıl içerisinde yaparak, halkımıza layık olmaya çalışacağız. Tüm çalışmalarımız bir plana göre yürüyecektir. Bu planı devreye koyarken, herkese eşit yaklaşacağız, çünkü bu kentin sorunu bizim sorunumuzdur. Gevaş ilçesindeki mahalle arası yollar bize ait değil. Biz bunun tüm ölçümlerini yapacağız. 20 metreyi aşan tüm yollar bizim sorumluluğumuzda, diğer yollar ise ilçe belediyelerine aittir. Halkımız emin olsun ki, biz 5 yılımızın tümünü bu halkın hizmeti için değerlendireceğiz" dedi.
Kaya'nın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Bakmadan Geçme