Eş Başkan Çoban’dan İş Yeri Ziyareti

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, kentte yeni açılan bir iş yerini ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Akköprü Mahallesi’nde yeni açılan iş yeri sahibine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Çoban, açılan iş yeriyle birçok insanın istihdam edildiğini, bunun da belediye olarak kendi yüklerini biraz hafiflettiğini söyledi. İş yeri açılışına yoğun programlarından dolayı katılamadıklarını söyleyen Çoban, ilk fırsatta iş yerini ziyaret ettiklerini ve bunun da esnafa bereket getirmesini diledi. Kentte açılan iş yerlerinin yerli olmasının kendileri için önemli olduğunu belirten Çoban, “İş yerinin kendi patentini Van’dan almış olması çok değerlidir. Kente il dışından gelen taşıma marketler ne personel çalıştırıyorlar ne de yurttaşların ürettiklerini satın alıyorlar. En önemlisi kentin öz gücüne bir katkı sağlamıyorlar. Bunun için yerli olan iş yerleri bizim için çok değerlidir” dedi.
Ziyaretten dolayı Eş Başkan Çoban’a teşekkür eden iş yeri sahibi Fuat Akar, açtıkları markette 18 personel çalıştırdıklarını söyledi.
Yapılan sohbetin ardından Eş Başkan Çoban, marketi gezerek çalışanlarla sohbet etti. Eş Başkan Çoban daha sonra marketten ayrıldı.

Bakmadan Geçme